NILS POPPE 100 ÅR!

idag skulle nils poppe, sveriges charlie chaplin ha fyllt 100 år.
image793

VILA I FRID 1908-2000

GRATTIS MICHAELA!

idag fyller mina gamla klasskompis michaela 20 år :)
ett stort grattis till henne!




has no one told you she's not breathing?

igår hade jag lite födelsedagsfirande härborta hos mig. det blev inte riktigt som jag tänkt mig men trevligt var det iallafall. fick många söta presenter av mina kära vänner. de visar hur bra de känner mig och vet vad jag gillar. jag fick vinflaska formad som katt av 3st vänner, de har hajjat att jag älskar katter. sen fick jag ölglas och öl, de som känner mig vet att jag älskar öl. fick en filmaffisch med trollkarlen från oz, jag älskar den filmen och judy garland. fick en påse med lite blandad, i den fanns t ex remmar från marknaden och rött nagelack. jag är beroende av nagellack. ser ni hur bra mina vänner känner mig?

hade ett par trevliga timmar uppe i lokalen med mina käraste vänner. senare blev det mobergs för mig och camilla. emelie och linda skulle också ha varit med dit men emelie blev dålig och linda skrapade upp knät. lite otur måste alltid vara inblandat men det viktigaste var ju att de var med borta vid lokalen. mobergs var inte särskilt festligt igår. jag och camilla satt mest och pratade. träffade christoffer som var väldigt pratglad. sedan lite innan stängningsdags drog jag och camilla hemmåt. fan vad knas det känns nu när det är så ljust kl 3 på morgonen.

camilla var kvar hos mig till eftermiddagen typ. spenderade större delen av dagen med en massa rena rama rolf avsnitt. sjukt bra serie! sedan var vi tvugna att städa i lokalen, det stank sprit eftersom den dricka som var kvar stått i värmen. mindre nice såhär dagen efter. nu ikväll har jag kollat på vi hade iallafall tur med vädret, tyckte det passa nu i sommartiderna. jag skrattar alltid lika mycket vid biltvättsscenen. skrattar bara att tänka på den. jisses.

jag lägger in bilder från gårdagen imorgon, orkar inte just nu.
är det bråttom att se dem så finns dem på bilddagboken, sök på katz.

30 maj

tjohej, här har ni mej!

idag har jag värsta hårdagen ever, mitt var imorse när jag vakna större än någonsin. hade fetaste tovorna efter slinghättan. har fått ur de flesta tovorna nu men jag har ett par kvar att fightas mot senare när partyfrillan ska fixas. jag har en hel del jätte blonda slingor i håret men de flesta är lite ljusbrunröda. får duga ett tag iaf.

ikväll ska jag fira min födelsedag med mina käraste vänner. fyller år på söndag men hur kul är det att fira då? blir partay idag istället. först kommer det lite vänner hit och senare blir det väl utgång. let's get drunk and dance all night!

ska snart ta mig upp till gårdslokalen och börja fixa i ordning allt. men först känner jag att jag måste slänga i mig lite lunch, magen skriker.

you think you know, but you have no idea

fy vad stressig den här kvällen har varit. först var jag med päronen och handlade det som skulle handlas till imorrn, sen direkt när jag kom hem var jag tvungen att börja färga håret ifall jag skulle hinna med det. när håret var klart slängde jag mig in i duschen och därifrån kommer jag nu. vet ännu inte hur håret ser ut, det är fortfarande för blött för att se det slutgiltiga resultatet men jag gissar på att det kommer bli mer rödslingat än blondt eftersom jag är så mörk. jag har fortfarande lite saker att göra innan jag kan lägga mig. hoppas på att få lägga mig inom snar framtid.

image788

i just want you to know who i am

har spenderat dagen med soff. har varit och kollat på hennes och oskars lägenhet. så fint! allt är inte klart än men det som är klart är verkligen jätte fint. är så himla avundsjuk på deras garderob! riktigt stor och bra. satt hemma hos sofia och fikade en stund, åt bullar som jag hade med mig och prinsesstårta som sofia hade hemma. när vi fikat och pratat en stund tog vi oss ner på stan. fan vad varmt det är ute alltså, är helt slut när man kommer hem. sofia bjöd på lite fika på hörnan där vi passade på att vila oss lite efter en runda på stan. nu ska jag äta lite snabbt sen ut och handla allt till morgondan.

29 maj

yo. fett trött. det var en tuff match att ta mig upp imorse. pratade med sofia p ett bra tag i natt. vad som skulle vara ett snabbsamtal blev ett 2 timmar långt samtal istället. och vad pratade vi om? lite allt möjligt mest sommarteatern, var tvugna att prata av oss.

idag ska jag träffa den andra sofian :) soff. ska checka in hennes och oskars nya lya som snart är helt klar. ska blir riktigt spännande! lär inte blir där alltför länge, har en massa att fixa idag till morgondagen. får nästan färga håret direkt när jag kommer hem så jag har det avklarat. nu ska jag byta om och invänta sofias samtal. ciao!

28 maj

såg sötaste paret ever på jay leno inatt. de hade varit gifta i 75 år. 75 år! han var 95 och hon 93 och de hade varit tillsammans sen hon var 14 och han 17. now that's true love.

idag har jag varit nere på stan en liten stund och köpte hem blond slingfärg. vet inte ifall jag ska sätta i det ikväll eller imorgon kväll, får se hur jag får det med tid och så. mycket som ska fixas nu, känner mig liite stressad. mat nu, ciao!

sometimes my mind plays tricks on me

det blidde ingen klippning idag. det får bli någon annan dag istället. ska iallafall försöka färga håret imorgon så håret ser lite fräschare  ut på fredag. ska börja handla sånt som behövs till fredagen imorrn, typ ballonger och saker till tårtan.

ringde emelie tidigare ikväll och pratade lite. började prata om våran praktik på orionteatern hösten 2006. vi var som två vilsna får i stan där men vi hade det också väldigt kul. jag ser verkligen fram emot fredag! vi ska ha så kul då.

nu blir det antingen tv eller film en stund, sen sova. godnatt!

image785

27 maj

har suttit ute i solen en stund idag och läst lite. läser just nu kathy acker's "blod och tarmar i plugget". har också blåst mina såpbubblor. i'm hooked och snart är dem slut :( såpbubblor is the shit! nu gör jag inte så mycket, sitter och lyssnar igenom amanda jenssen's skiva. tycker faktiskt inte den är så himlans bra, vissa låtar funkar men de flesta är ganska tråkiga.

image784

RIP SYDNEY POLLACK (1934-2008)

image783

blank

så fruktansvärt trött. ska se my name is earl som börjar strax och sen sova. det är tur att jag är så himla trött annars skulle jag ligga vaken och grubbla över provet idag. imorgon hoppas jag evelina kommer hit som bestämt och klipper mig.

godnatt!



i'll wish upon a star

jeez. idag har jag verkligen känns blandade känslor. jag var på jätte bra humör imorse när jag åkte iväg till sthlm. när jag klev av bussen vid frescati skuttade jag nästan till nästa busshållplats för jag var så himla ivrig inför provet. när jag väl kom dit så kom jag lite för tidigt. stod utanför teatersalen ett bra tag och bara stod. sedan hittade jag 2st andra som också skulle göra prov som jag satte mig ner och snackade lite med. dom var lite sena idag med proven så vi fick komma in typ 20 min senare än vad som sagts.

väl där inne delades vi direkt upp i 2st grupper på 3 där vi skulle göra musikteater av låten stand by me. vi hade typ 6 min på oss. jag och de två tjejerna jag fick arbeta med satte snabbt ihop en liten gesaltning och sen fick vi framföra dem för den andra gruppen och lärarna. sen fick våran grupp prata med gamla elever medans den andra gruppen gjorde sina prov. just det, vi fick göra proven framför varandra! inte bara för lärarna utan för de andra sökande också som var där idag. det hade ingen av oss väntat oss. efter ca 1h blev det våran tur för prov. först sångprov. mina noter stämde inte alls så jag fick skippa dem och sjunga a capella iaf. tror sången gick ganska bra. jag stod iaf inte bara still. sen blev det teaterimprovistation där vi skulle spela att vi var sena till en audition efter en fyllenatt och vi skulle på audition för våra rollkaraktärer som vi valt. jag var ju dorothy gale från trollkarlen från oz. improvisationen gick ganska bra också, de verkade tycka den var rolig iaf. sen blev det dags för intervju och där kändes det riktigt bajs. jätte jobbiga frågor och jag kände mig som värsta våpet efteråt.

jag har ingen aning ifall jag kommer att komma in. det är en hel del som söker, ca 100 st har sökt i år. så det är lite konkurans. men man kan ju alltid hoppas. jag var jätte nedstämd när jag åkte hem. jag vet inte varför jag brydde mig så mycket om intervjuen. jag var jätte besviken när jag åkte hem för jag tycker att proven inte var så mycket prov egentligen. jag hade velat visa mer av mig och vad jag kan. efter den 5:e juni beräknas alla prov ha gjorts så nån vecka efter lär brev komma hem, man får brev hem med svar oavsett om man kommit in eller inte. jag hoppas jag kommer in, håll tummarna för mig! jag behöver en massa tummar nu.

you make me wanna lala

fan vad jag frös inatt! fick pälsa på mig med stor tjock skjorta och varma pyamasbyxor för att inte frysa ihjäl. drömde om provet inatt. drömde att jag missade bussarna till stan hela tiden och att jag var sjuk. vaknade förvirrad.

jag kom upp direkt när klockan ringde och kände mig ganska pigg. min röst känns kanon, inget jobbigt slem eller heshet. ska alldeles strax sätta igång med röstuppvärmning, tänkte att mamma skulle få vakna först. jag har blandade känslor inför provet idag. jag känner mig både excalterad och nervös. jag försöker att inte grubbla alltför mycket inför provet, då blir jag bara mer nervös. jag ska åka dit och göra mitt bästa, kan inte göra så mycket mer. det är bara att köra på och ha kul. jag tycker ändå fastän jag är lite nervös att det ska bli grymt kul att åka dit. gör jag bort mig får jag väl försöka charma dem med min personlighet, haha.

ska åka med elva bussen, så det är ett tag kvar. när jag väl sitter på bussen lär det börja pirra i magen. har tagit med mig lite böcker så jag kan tänka på lite annat. nä, nu ska jag packa i ordning allt som ska med idag. ni kan väl hålla tummarna för mig idag? kan behöva det.

image772

still wishing on stars

nu ska jag alldeles strax lägga mig och försöka sova. kl 7.00 har jag ställt klockan på. då får jag gott med tid att värma upp rösten och förbereda mig. jag kan låten utantill vilket känns bra men samtidigt oroar jag mig för att få värsta blackouten och tappa texten. det känns ju jätte dumt om jag säger att jag väntat på det här provet i ett år och inte kan låten. men förhoppningsvis tar inte nerverna över. jag åker själv in till stockholm imorrn, då får jag tid för mig själv att tänka över saker och ting vilket kan vara skönt inför ett sådant här prov. jag hoppas att jag inte ligger alltför länge ikväll och tänker på hur provet ska gå, hoppas kunna somna så snabbt som möjligt så jag är pigg imorrn. godnatt!

image771

den här låten ska jag sjunga imorgon



mama cass - dream a little dream of me

25 maj

idag firas jocke med tårta och lite presenter. av mig fick han andra säsongen oz. han sa redan i julas när han fick första säsongen av mig att han ville ha andra till födelsedagen. har redan fikat en gång idag men nu blir det mer fika för nu kom morbror & co. får blir en sista liten tårtbit sen måste jag börja fixa i ordning inför morgondagen.

GRATTIS LILLEBROR!

idag fyller min bror joakim 18 år. helt galet!
ett stort grattis till honom iallafall ♥



image770

see the changes

det börjar bli dags för mig att gå och lägga mig. jag kommer förmodligen inte somna på ett tag, men men. måste komma upp i tid imorgon, har en hel del grejer som ska göras bl a ska jag öva som fan till måndagen och så ska brorsan firas lite! så, godnatt!

image765



are you freaking kidding me?

ryssland? skämtar ni med med eller? hur fan kunde ryssland vinna? deras låt sög ju kamel pung! och hur kunde sverige som var seger tippade av inte bara sverige komma så långt ner? ett ord: komplott. här satt man och kollade igenom hela programmet och för vadå? för ingenting. en bra låt hade ju iaf kunnat vinna. grekland var ju så mkt bättre än ryssland. see, this is why i stay away from eurovision!

mätt och belåten

image764

24 maj

sov inte alls bra inatt, låg större delen av natten och mådde illa. vet inte riktigt varför jag mådde så dåligt, jag skyller på melonen. jag blev så fruktansvärt arg inatt på brorsans idiot kompisar. jocke kom hem vid tolv tiden och typ 1 ½ senare staplar 2 kanonfulla kompisar in hit och ska plötsligt sova hos jocke som redan ligger och sover. det som gjorde mig arg var att de var så fulla att de knackade på fel fönster. mitt fönster! och väckte mig som nästan somnat. dumdjävlar. inte kunde dom hålla käften heller när de kom in utan skulle snacka på högsta volym.

idag har jag suttit ute en stund i solen och blåst såpbubblor. tröttnar aldrig på bubblorna! sedan har jag packat upp min keyboard för dagen och övar lite inför intagningsprovet. ikväll hade jag tänkt titta på eurovision song contest. har inte sett det på flera år. men jag tycker det är ganska spännande i år och håller faktiskt på sverige som fan. skulle vara grymt om charlotte blev den första kvinnan som vinner eurovision 2 ggr!

nighty night

image763

nyttig ikväll

image762

har mumsat melon och jordgubbar ikväll.
är egentligen inte särskilt förtjust i melon, det har jag aldrig varit.
men det gick att äta ikväll.

va fan va fan e mitt band?

2st sköna svennar: magnus uggla & carina berg.

innan magnus uggla gjorde sitt sköna program "va fan är mitt band?" så har man egentligen inte haft så mycket att säga om honom. han är en jävligt skönt snubbe tycker jag. han har typ 100 st olika fobier och är kräsen men står för det också. han är lite värre än vad jag är. det avsnittet jag tycker var roligast var när han för en kväll var dansbands sångare. han levde sig riktigt in i musiken. signatur låten till programmet lyckas alltid klistra fast sig i min hjärna.

carina berg har jag sagt förut och jag säger det igen: hon är typ sveriges skönaste tjej! hon är sådär härligt små nördig och ändå cool. att hon i kvällens avsnitt av "berg flyttar in" rakar av sig allt hår bevisar hur häftig hon är. hon själv tycker att hon ser ut som ett ollon utan allt hår men jag tycker att hon fortfarande är väldigt söt. hon är ju tusen ggr snyggare än vad britney var i snagg. hon ser ju liksom inte galen ut.


humor

felicia visade mig den här för några dagar sen.
den är ju himlans festlig tycker jag :)



23 maj

sov alltför länge idag. fastän jag somnade inte allt för sent inatt så lyckades jag sova ända fram tills kl ett idag. när jag vaknade och såg att klockan närmade sig ett kände jag mig lite dålig. jag borde ha gått upp tre timmar innan och njutit av solen. tog en dusch för att vakna lite till liv sen har jag städat lite här hemma. min bror fyller år på söndag så det fixas lite här hemma inför det.

just nu sitter jag och väntar på mat. tycker att jag väntat en evighet snart. so hungry! tunnbrödrulle idag, yummie. dags för helg nu. ska bara ta det lungt nu ihelgen och öva en massa inför provet på måndag!

image759

this wasn't your dream

kom hem ganska sent ikväll. teatern slutade vid tio, sen stannade jag och evelina kvar en stund utanför skolan och snackade lite. hon ska klippa mig på tisdag om inget hinder kommer i vägen. jag har inte klippt mig på ett bra tag nu. tänkte att det skulle vara skönt inför min födelsedag och så. det var härligt att träffa evelina ikväll, min lilla böna. träffade även lars & vidar ikväll på teatern. alltid trevligt att träffa gamla klasskompisar. nä nu ska jag sova, fett trött och fett frusen! godnatt!

image758

22 maj

idag har jag varit och second hand shoppat. gjorde 2st fynd. ett par levi's jeansshorts för 10 kr och en väska för 25 kr. inte illa pinkat.



evelina ringde mig nyss och bad mig följa med henne och se treornas slutproduktion.
jag kunde inte säga nej så nu ska jag se den igen. oh well, får träffa henne lite iaf.


you say we're not responsible, but we are

i am the eggman
they are the eggmen
i am the walrus!

det ska bli grymt skönt att lägga sig och sova nu. är riktigt trött. min kisse ligger sött och väntar på att jag ska krypa till kojjs. .. gud vilken ensam katt tant jag lät som där. hah. nu reser jag till drömlandet, godnatt!
image754

i am the walrus!

denna dag har varit hel festlig trots det växlande vädret! felicia och jag har varit jätte påhittiga och haft det super mysigt. var först nere på stan en liten stund sen gick vi upp mot coop för att köpa lite burkcola och banan, äkta fekat föda liksom. köpte oss en varsin burk såpbubblor på lekplaneten som vi har haft så fruktansvärt kul med. vi körde på såpbubblor en hel del i 8:an och kände att det var dags att ta upp denna fantastiska hobby. ni skulle ha sett oss med bubblorna, vi var som små barn igen. helt galet vad roligt det var och hur excalterade vi blev när bubblorna blev tre dubbla eller mer.

gick hem till mig sen och fikade lite. sen gick vi över till nadine och myste lite med kattungarna. så söta och älskvärda! gick sen hit igen en stund och pratade lite strunt. sen hämtade vi nadine och gick med felicia till bussen. nu ska jag se på tv, massa bra tv-program ikväll!


21 maj

god damnit vilket väder alltså! det regnar ju hela tiden. imorse när jag gick upp var det soligt och nu är solen utbytt mot regn. ska träffa felicia idag. hon kommer väl in till norrtälje vid 3 tiden skulle jag tro. vi hade ju tänkt äta glass idag om det varit fint väder, får hitta på nåt annat kul nu.

fick mail ifrån biblioteket nu ang. boken jag reserverat. ska väl försöka komma dit idag och hämta upp den så jag har det avklarat.

someday, somehow

image748idag har jag inte gjort särskilt mycket. har spenderat för mycket tid vid datorn, har suttit framför den större delen av dan. jag övar hela veckan till provet på måndag. just nu pressar jag trollkarlen från oz. man skulle välja en känd rollkaraktär till improvisationerna på provet och jag har valt dorothy gale från trollkarlen från oz. hon är ju en känd film och teaterroll. så just nu försöker jag studera henne lite så jag inte står och ser ut som ett fån på måndag. kommer bli en hel del oz tittande de närmsta dagarna. jag hoppas på att gå mail ifrån biblioteket imorgon så jag kan få boken jag behöver till provet. dom sa att den skulle komma idag.

nu är jag verkligen jätte trött och ska försöka sova. har dock djävulskt ont i magen så vi får se hur det går. ska träffa felicia imorgon och hitta på något kul. hoppas vi får någorlunda väder! inga regnskurar som idag vill vi ha. anyways, godnatt!

yummie

image747

serial mom

innan jag går och lägger mig måste jag bara berätta att jag såg den mest skruvade filmen igårnatt! serial mom heter den och handlar om en till synes perfekt hemmafru och mor men som dödar alla som stör henne på minsta lilla sätt. hon dödar t ex en kvinna för att han bär vita skor efter labor day. haha. det sjukaste är att filmen bygger på en sann berättelse! kathleen turner är så sjukt klockren som denna galna kvinna. hon påminner lite om bree i desperate housewives.

image746

i cannot find a way to describe it

har spenderat kvällen med gamla klasskamrater på gamla skolan och kollat på årets 3:ors slutproduktion, en egen modern version av hamlet. det var väldigt kul att se så många bekant ansikten som jag gjorde. det var en hel del gamla klasskompisar där, inte bara vi som gick tillsammans. föreställningen var ca 3h lång, lite längre än vad som väntas. deras version var ganska häftig, jag gillade rekvisitan och musiken. jag hade hellre velat vara på scen än i publiken, gud vad mitt hjärta längtar efter att stå på scen igen! det var ett tag sen nu. om mindre än 1 vecka nu så är det dags för intagningsprov. samtidigt som jag känner mig lite nervös inför det så tycker jag också att det ska bli jävligt kul! bara att få chansen att sjunga lite och teatra lite. shit allså, jag kan inte fatta att det gått 1 år sen vi körde våran slutproduktion. det var runt den här tiden förra året! helt galet vad tiden går snabbt. jag kommer fortfarande ihåg många av mina repliker. jag kommer aldrig att glömma min helen monlolog! för hur glömmer man det faktum att man legat och juckat med en docka inför halva skolan? kändes lite obekvämt i början men fan vad glad jag är att jag gjorde rollen, för jag gick riktigt fin feedback! fick chansen att prata lite med stefan ikväll. han skulle höra av sig om sommarteatern snart.

nej nu känns det som det börjar bli dags för sängen. godnatt!




streetlife

sitter här med freddy nu och lyssnar på lite musik från förra årets slutproduktion, streetlife. felicia var också här nyss en stund, åkte precis hem. ikväll ska vi upp till gamla skolan och se årets slutproduktion, det blir jag, freddy, emelie, camilla & sofia som går tillsammans och ser den. mini reuinion typ ;) ska bli skit trevligt. hoppas vi får chansen att prata lite med stefan, var ett tag sen jag pratade med honom nu. saknar gubben. helt sjukt att det gått ett år sen vi höll på med våran slutproduktion!

cut my life into pieces

ah, har precis sett the bodyguard.blir man inte liite sugen på att skaffa livvakt? någon som kevin costner, han är grymt loveable i filmen. jag skulle anställa honom direkt iaf!

image737

tänkte ta och lägga mig snart. 00.30 börjar en film på 3:an som jag tänkte se. kommer inte ihåg vad den heter. hörs imorgon, godnatt!

you're killing me

i fredags skulle jag ta det lungt. ja, det blev ju inte så. god damnit! öl är gott och jag är svag, jag kan inte motså. va hos trexe med vänner och hade det trevlig, från ca kl 22 är det blackout. jag vet att jag blev hämtad av mina föräldrar senare på natten, vad jag gjorde tills dess har jag ingen aning om. nu läste jag i felicias blogg att jag gick hem efter några "attacker". wtf?

igår låg jag i min säng hela dagen och mådde som jag förtjänade. jag klarar mig nästan alltid ifrån att bli särskilt bakis men igår mådde jag riktigt dåligt. jag ska skaffa en tröja där det står: "keep that beer away from me" eller "don't give beer to kattis"

what comes before part b? part a!

nu ska jag alldeles strax bege mig över till nadine och dricka öl. jag ska inte bli pangfull ikväll!

save yourself

felicia var precis här på snabbbesök. hon tyckte att jag såg klädd ut för städning när jag fösökte se ghetto ut i min feta ghettosjal. ikväll blir det dricka öl! yummie! hoppas vädret håller i sig. don't rain in my parade!

fulaste idag iaf:
jag till min katt: aw muffen
felicia: men du kan ju inte kalla din katt för muffen! du kan ju inte kalla honom för ett könsord.
jag: men en muff kan vara en sån som man har fingrarna i också! hm, det där lät fel.
båda dör av skratt.

i wanna live in los angeles

godnatt,
sov gott & vakna torrt!

image735

these rocks don't lose their shape

jag har haft det väldigt trevligt idag. emelie kom hit strax efter elva idag och då satte vi oss i mitt rum för att prata lite, har ju inte träffats sen i februari så var ju tvugna att berätta vad som händer i varandras liv liksom. det är helt galet att vi varit så dåliga på att träffas! så himla fel. men nu har vi iaf gjort upp planer så vi kommer att träffas mer. vid halv ett drog vi mot bussstationen och mötte upp camilla. gick sedan till biblioteket och letade bland sångböckerna efter den låten som jag vill sjunga på intagningsprovet. letade igenom nästa alla böcker men den fanns ingenstans! gick till informationen då och frågade ifall dom hade en viss bok där jag visste att låten fanns med. dem hade den inte men såg till att beställa hem den så förhoppningsvis kommer den någongång nästa vecka, de skulle höra av sig när den kom dit så jag kunde komma förbi och hämta den. får klara mig utan noterna tills vidare.

efter besöket på biblan gick vi ner till café hörnan för en fika. jag tog mig en liten chokladboll som såg så ensam ut på det stor fatet. satt på hörnan ett bra tag och bara pratade lite. camilla och emelie har ju inte heller träffats på ett tag. vi kom fram till att det skulle vara spännande att ha en reunion om 10 år med vår gamla klass. det är så många som valt helt nya inrikningar nu efter gymnasiet, knappt några ifrån min teater ska fortsätta med teatern sen. många som valt något helt annat att satsa på. som emelie t ex är nu inne på att jobba med hundar, vilket jag tror skulle passa henne bra.

tog oss en sväng på stan sen och kollade lite kläder. emelie fyndade en snygg vårjacka helt oväntat, det är när man minst anar det som man verkligen fyndar. hon förälskade sig sedan i en jätte fin klänning på b young. hon såg verkligen ut som en docka i den! hon kunde inte låta bli den. camilla åkte hem efter en stund på stan, då gick jag och emelie hem till mig igen och fikade lite till och lyssnade på melissa horn.

nu tänkte jag ta och öva lite sång. sen ska jag duscha! och jag ser fram emot det.


15 maj

god morgon. har precis gjort mig i ordning och nu sitter jag och väntar på emelie som ska komma hit runt 11. vi ska sitta hos mig en stund och prata igenom den senaste tiden lite, har ju inte träffats sen februari typ så vi måste catcha up med varandra. sen vid halv ett ska vi till bussstationen och möta camilla. måste ner till biblioteket idag och kolla bland musikböckerna, leta en låt till mitt intagningsprov så det blir en sväng dit idag innan vi hittar på något annat. synd att det är sånt dåligt väder, annars hade vi kunnat sätta oss i parken och myst.

image731

this mechanical heart pumps a forced beat

gäsp. det börjar bli dags att krypa till kojs för mig snart. min katt har ockuperat halva sängen. kommer inte kunna lägga mig utan att behöva väcka honom. han som sover så söt.

min faster susanne är här på besök. hon kom imorse och ska vara kvar här till imorrn tror jag, eller om hon blir mer långvarig. hon hade med sig lite vin, så det blev vin till middagen. har pratat med felicia via telen idag ett väldigt bra tag. pratade om alla dumma saker man är tvungen att göra när man är full, saker som verkar helt rätt för stunden och sen när man vaknar dagen efter så är det bara fel fel fel. don't you just hate that? efter det långa samtalet kollade jag på celebrite rehab som började på 5:an ikväll. helt sjukt egentligen att göra en reality serie av något sådant men samtidigt så är det ganska intressant att se måste jag erkänna. och hur hemskt var det inte att se kenickie från grease helt fucked up av droger? shit pommes frites!

nä, nu ska jag sova. upp tidigt imorrn som gäller! ska träffa camilla & emelie :) godnatt!

melissa horn

melissa horn's debutalbum långa nätter är fruktansvärt bra. hennes röst och alla hennes ord är så vackra! det riktigt känns i hjärtat när jag lyssnar igenom dessa underbara låtar. i slutet av första spåret när hon sjunger "du håller mig kvar i nått jag lämnat, för länge sen" kan jag inte hålla tårarna tillbaks, jag gråter mig igenom nästan hela skivan. det är som om hon läst min dagbok. varje låt är som en sida i min dagbok. denna skiva ska jag pressa de härliga sommarkvällarna som kommer.

image728

i'm the green fairy

hjälp vad trött jag är! det ska bli så fruktansvärt skönt att bara lägga mig i min varma säng och sov. har väntat på detta hela dagen! sova måste vara det bästa som finns. som det står på min dörr "there's nothing like a good night's sleep". godnatt!

image727

I hijacked a rainbow and crashed into a pot of gold

idag var jag uppe med tuppen. klev upp när klockan ringde 7.00. har inte varit uppe så tidigt på väldigt länge. kändes lite tufft. åkte in till täby vid halv 9 med päronen. blev först ett kort besök hos täbydoktorn, mamma skulle dit och röntga sig. sen blev det en snabbrunda i centrum. pekade ut 2st klänningar till födelsedagen, hur fina som helst! kom hem strax efter tolv och var då hungrig som fan. jag bokstavligen slet isär de färska frallorna vi precis hade köpt. nu är jag hur trött som helst, får kämpa för att inte somna. kanske borde sysselsätta mig med något aktivt.

let me sail, let me sail

sov hos lina inatt. kom dit igår vid sex tiden. spelade lite monopol hon, jag, johnny och tobias. vem vann till slut då? jag! och jag total ruinerade lina. det fick mig att skratta mitt ondskefullaste skratt. efter att johnny åkt hem och tobias lagt sig så la jag & lina oss i soffan och kollade på happy feet. en ganska festlig film! älskar de söta pingvinerna. penguins is the shit! la oss för att sova vid ett tiden. lina somnade direkt, efter 10 min hörde jag henne börja snarka. hon är en jäkel på att prata i sömnen ska jag säga! hon pratade och fnittrade ett flertal gånger. hon trodde nog att jag var johnny för hon flyttade hela tiden närmare.

vi kom upp ganska tidigt, kl 10. slängde på oss lite kläder och smink, sen gick vi iväg för att kolla in en lägenhet som lina eventuellt ska ha. den var riktigt fin! lina verkar ganska sugen på den. det enda jobbiga är att det blir längre att gå ifrån bussstationen, det tycker jag iaf som måste gå den sträckan varje gång jag ska hälsa på henne. nu tar det ju vara 5 min typ :) efter att vi kollat in lägenheten gick vi till kiosken precis nedanför och köpte glass. gick en promenad bland villorna i rimbo med glassen i högsta hugg, sedan gick vi till dagis och hämtade lilla tilde. har busat med tilde hela dagen. vi har fett kul tillsammans ;)

är väldigt trött nu, ska snart sova. imorrn ska jag upp kl 7 och åka till täby. godnatt!


i gave you my music

i fredags hade jag överaskningsfest för lina! hon anade ingenting. hennes min när vi skrek grattis och slängde serpentiner över henne var obetalbar. det är alltså detta jag har gått och smusslat på den senaste tiden, så himla skönt att ha det gjort. fett jobbigt att vara hemlig. allt gick iaf som det skulle och det var verkligen jätte kul! hon fick många fina presenter, av mig fick hon en stor tavlaliknande bild av oss två, våran favoritbild. sen fick hon lite småsaker av mig, en blandskiva med låtar som alla representerade ett tillfälle i de 10 åren jag och lina kännt varandra och en dikt som jag skrev :p bilder från festen kommer senare, lina har mina batterin. vi hamnade på mobergs senare på kvällen och där sög det, även om jag nog var lite för full för att komma ihåg hur tråkigt det var. alla andra sa att det sög så då gjorde det väl det :)

freddy var kvar hos mig tills igårkväll. kollade på lite film, städade lokalen och åt lite tårta som var kvar. ikväll ska jag åka ut till lina och vara kvar där tills imorgon. ska följa med henne och kolla på en lägenhet. förhoppningsvis hinner jag träffa lilla tilde också!

excited!

nu är det bara ca 1 ½ h kvar tills galenskaperna drar igång!
håller på och gör mig i ordning nu med freddy.
är både excalterad och nervös! tänk om nåt skiter sig?
då blir kattis inte glad, och när kattis inte är glad så är det inte kul.

image721



dorky

idag är det dags! 3 veckors planerande och ikväll händer det :)
oh, we're gonna have so much fun!

i like it!



five o' clock heroes ft. agyness deyn - who

i keep a close watch on this heart of mine

vad skönt det känns att ha det mesta fixat tills imorgonkväll! känns som jag kan sova lungt. det ska bli så kul imorrn! har väntat på det här i 3 veckor! när det är gjort kan jag berätta för er som läser vad det är jag har hållt på med. har inte kunnat skriva fullt ut vad det är jag gör eftersom risken finns att densomintefårveta läser här :p

nu ska jag plocka ihop lite grejer och sen försöka sova. upp tidigt och fixa imorrn. har dock precis målat naglarna så jag kan inte lägga mig just nu, får vänta en liten stund med det. vi hörs nog imorrn, godnatt!

image720

YES!

dagen börjar bra. fick brev ifrån sundbybergs folkhögskola idag. jag får komma dit på prov! ett steg närmare. den 26/5 ska jag dit och sjunga lite samt köra lite improviserad teater. ska välja ut en känd rollkaraktär till improvisationen, tror jag vet vilken jag ska ta!

nu ska jag kolla lite på våra bästa år. jag trodde inte att serien kunde bli knasigare men där visade det sig att jag hade fel. nu är helt plötsligt de som är döda inte döda, utan lever i en kopierad värld. ? helt fucked up. undrar vad manusförfattarna går på.

GRATTIS ROXIZ!

idag fyller världens bästa lina 20 år.
ett stortstortstoort grattis till henne!
älskar dig till döds bruden ♥



tired

what a day! idag har jag flängt runt en hel del. spenderade några timmar på stan med linda först. handla hem lite födelsedagsgrejer och nya leggings till mig själv. fan vad svårt det ska vara att hitta tjocka leggings i norrtälje, fick nöja mig med 2 par tunna efter att ha letat i alla klädaffärer.

kom hem från stan vid fem tiden ungefär, slängde i mig lite middag och sen åkte jag med mamma och pappa för lite mer handel. tror jag har köpte all jag behöver till fredagen nu. pratade med malin en stund ikväll, hon tror som jag är det kommer bli superb! om allt går som det ska vill säga. längtar tills fredag nu!

nu är jag grymt trött. ska typ ta och sova hade jag tänkt. godnatt!

i am a banana

nu är jag väldigt trött, vilket är skönt för då kan jag somna direkt. imorgon ska jag träffa linda! då måste jag köpa allt som ska köpas, sen finns det ingen mer tid för sånt. måste fixa så jag har allt jag behöver tills imorgon så jag sedan på torsdag och fredags morgon kan ordna allt i lugn och ro utan att behöva springa runt och köpa allt i sista minuten.

hörs imorrn, godnatt!

image713

sunday girl

i know a girl from a lonely street
cold as ice cream but still as sweet
dry your eyes sunday girl

dorky

been having such a nice day! evelina kom hit vid tolvtiden idag och då satte vi oss för att fixa några bilder som hon skulle få kopiera av mig. när vi var klara med det drog vi ner på stan för att kolla lite födelsedagspresenter. sprang på freddy & sofia p nästan precis när vi kom ner, dom hakade på oss en stund. kollade lite i affärer, tror jag vet vad jag ska köpa till linas födelsedag nu. vid fyra mötte vi therese vid h&m och gick till tösses för fika. de glömde bort oss när de stängde vid 17.00, 10 min senare kom de på att vi fortfarande var kvar på den övre våningen.

6 maj

sitter just nu och väntar på evelina. hon kommer hit om en stund och ska norpa lite bilder innan vi drar ner på stan. jag har varit uppe sen 8.30, är färdig sen någon timme tillbaks så nu kan jag bara ta det lungt innan hon kommer hit. ready to gogo. måste köpa nya leggings idag alltså, mina som jag har nu är det hål i. funkar inte.

and the reason is you

denna dag har varit riktigt nice! imorgon ska jag träffa evelina vilket ska bli kul. det var evigheter sen vi träffades, har bara stött på varann lite då och då. så det ska verkligen bli jätte skönt att få spendera lite tid med henne! ska snart lägga mig och sov så att jag kommer upp tidigt imorrn. evelina ville visst träffas ganska tidigt. hon skulle ringa mig vid 10, så lika bra att vara någorlunda klar då.

mina fötter är helt ömma. de skulle behöva en hel del pyssel. kanske borde skänka dem ett varmt fotbad imorgon kväll. nu till sommaren vill man ju ha ganska fräscha fötter. nä, nu räcker det för idag. godnatt!

5 maj

började dagen med en ordentlig frukost. sedan satte jag mig och störde brorsan när hon pluggade. nån måste ju stå för det. drog igång allsång till ted gärdestad, han hakade faktiskt på. han kunde bara inte motså att sjunga med i sattelit som han gillade så som liten.

idag har jag varit ute för första gången på nästan 2  veckor. underbart! freddy ringde mig vid halv fyra och frågade om jag hade lust att träffas en stund eftersom han redan var i norrtälje. bytte kläder lite snabbt och sen sprang jag ner och mötte honom. vi gick och köpte oss en varsin mjukglass, sedan satte vi oss i solen vid lilla torget och softade. väldigt skönt. blev en sväng på stan sen, kollade lite i affärer och sen satte vi oss utanför kryddan och åt lite mellanmål, banan och riskakor.

när jag gick hem sprang jag på evelina. hon var precis vid mig här nere vid gångvägen. undrade först vad det var för en knäppis som stod och hoppade framför mig. hon var fortfarande ganska brun fastän det är ett tag sen hon var utomlands nu. har pratat med lina en hel del idag och per telefon. stackarn har det lite kämpigt på jobbet just nu men hon hänger i ändå. hon hade fått sin födelsedagspresent av johnny redan idag, en ny kamera! det var hon tvungen att ringa och berätta.

image710

so long and goodnight

nu ska jag lägga mig och kolla på tv en stund, sen blir det sova.
imorgon är det dags för en ny vecka och jag har en hel del att göra.
hoppas det fortfarande är fint väder nu när jag är bättre!
5 spänn på att det säkert blir regn nu bara för att jag inte är sjuk längre.
lämnar er med den här gamla sköna klassikern. videon är rolig! godnatt!


jag vill ha ett knallrosa läppstift!

image708

stare into the sky

nu ska brorsan ha datorn så då passar jag på att duscha. ska ta och pyssla om mig själv lite.

4 maj

idag åkte felicia till tunisien. hon ska vara där 1 vecka. lyckos henne! hoppas att hon tar hand om sig själv och kommer hem hel, och självklart att hon har det jätte kul!

drömde inatt att jag gifte mig på en finlandsbåt. hm, inte las vegas utan en finlandsbåt. skum dröm, vet inte ens vem jag gifte mig med.

sweet dreams are made of this

nu har gästerna gått. dom blev kvar här ett bra tag. jag har mest hållt mig för mig själv själv inne på rummet. kände inte för att vara särskilt social idag. har istället legat och kollat på lite film. såg planes, trains & automobils, en rolig film med steve martin & john candy. allt steve martins karaktär vill är att komma hem till sin familj och fira thankgivning men allt, verkligen allt går åt helvete när han träffar john candy.

såg ni körslaget ikväll? jag såg bara när lotta engbergs kör sjöng run to the hills och jag säger bara: så fel det kan bli! att rock 'n' roll kan bli så fel. jag menar kläderna förstås. deras försök att rocka upp kören slutade med att de såg ut som att de var redo för lite s&m. fniss :) fast det kanske var meningen? stackars pappa engberg hade man lurat i ett bart nätlinne och något koppelliknande runt halsen.

nä, nu ska jag stänga av datorn och lägga mig till sängs. är inte trött än så jag tar och kollar på 1 eller fler avsnitt av pang i bygget! vi hörs imorgon, godnatt!

image705

jag vill ha nicole richies röda chanel väska!

image704

you gotta make your own kind of music

image703

MAMA CASS

fo-shizzle

you are what you eat är ett program som kan få nästan  vem som helst att tappa matlusten. inte nog med att de visar mat i alla äckliga vinklar, de visar också bajs i alla möjliga färger och former. alla som försöker gå ner i vikt borde börja dagen med ett avsnitt, sen vill man inte äta mer.

3 maj

image702dumdumdumda dumbidumbi dadada da da. uttråkad. sitter och väntar på mat. får som sagt middagsgäster ikväll. har för första gången på väldigt länge sminkat mig, ville inte skrämma iväg gästerna med mitt bleka ansikte. det känns lite fräschare också med lite smink.

funderar på om jag ska vara duktig och plocka lite i mitt rum. iallafall plocka lite i min hylla där allt ligger huller om buller just nu. imorgon ska jag nog ta och städa garderoben. det behövs verkligen! de som sett min garderob håller nog onekligen med.

2 maj

image700idag kom jag upp i tid faktiskt. när klockan ringde 9.00 så hoppade jag glatt upp ur sängen och fåglarna flög kvittrandes in genom fönstret för att räcka mig morgonrocken. sedan bjöd dom upp till dans samtidigt som rådjuren röck i mitt vackra nattlinne för att leda mig till den goda frukoston de duktigt dukat upp med sina klovar. "åh, allt det här till lilla mig" sjöng jag vackert och dom sjöng tillbaks.

nä, så var det ju inte. nu ljög jag allt. men det kunde ha varit så ifall jag gått under namnet snövit och bott i en disney film! men nu gör jag ju inte det. jag vaknade muttrandes när klockan ringde 9.00, låg kvar och drog mig i 5 min innan jag hasade mig ut i köket för att äta frukost.

har inte gjort så himla mycket idag. bara slappat som vanligt. har kollat på en massa extra material från moulin rouge filmen och skrivit lite. ska snart ta och lägga mig, är ganska trött. imorgon får vi tydligen middagsgäster så då måste jag väl se någorlunda anständig ut. nu jävlar är det mindre än 1 månad kvar tills 20-årsdagen! och lina fyller 20 om mindre än en vecka. shit pommes frites.

image701

oh captain

she speaks.
o, speak again bright angel!
for thou art as glorious to this night,
being o'er my head,
as is a winged messenger of heaven
unto the white-upturned wondering eyes
of mortals that fall back to gaze on him
when he bestrides the lazy-pacing clouds
and sails upon the bosom of the air.

extrait de roméo & juliet

jag vill ha en långklänning till sommaren

image699

1 maj

image6961 maj idag. helt galet att vi redan är inne på maj månad. hitills har detta år flygit fram, och vad har jag gjort? ingenting typ. jag kommer ihåg förra året vid den här tiden. då var jag lättad över att vara färdig med projektarbetet, kunde andas ut för 1 dag innan det var en massa annat som skulle göras. vi höll på för fullt med de sista repetionerna till slutproduktionen och byggde ut aulan. det var grymt mycket att göra, va i skolan varje dag i 2 veckor från 8-22 typ. det var jobbigt men väldigt kul också! kan inte fatta att det snart gått 1 år sen studenten. ska livet gå såhär snabbt så dröjer det väl inte länge förens man krymper ihop och blir gammal. slow down, please slow down.

jag hade väldiga problem med att sova igår. kände mig ganska trött vid ett tiden, kollade en stund på film och försökte sedan sova men då skulle självklart jag börja tänka en massa och stressa upp mig såpass att det bara inte gick att sova. istället satte jag mig med anteckningsboken och skrev ner allt som ska göras, och slutligen hamnade jag framför datorn en stund. försökte vid fyra sova igen men det gick inge vidare. kollade lite på tv och försökte sova emellanåt. när jag inte somnat ännu vid halv 6 gjorde jag mig en kopp varm choklad i hopp om att jag skulle bli tröttare och det blev jag faktiskt, nångång efter 6 så somnade jag tillslut.

som gissat så sov jag ju istället ganska länge idag. råkade visst sova till klockan 3, oops. men vafan, har ju ändå ingenting annat att göra när jag är sjuk. har sen jag vaknade ätit och inte så mycket mer. väntar på humorgalan som sänds ikväll!

you can't take the sky from me

denna valborg kan jag inte precis skryta om. eftersom att jag fortfarande är för sjuk för att gå ut så har jag varit tvungen att stanna hemma och tråka. känns lite surt att inte kunna festa och ha kul med mina vänner. har istället suttit och kollat på lite film och tv. grillade lite med familjen. just nu vill jag bara bli helt frisk och träffa mina vänner, jag har det så fruktansvärt tråkigt och är så less på att sitta hemma! tänkte typ lägga mig och kolla på film snart, blåst på konfekten med dudley moore & julie andrews får det nog bli.


RSS 2.0