RIP EARTHA KITT (1927-2008)


drama queen

mitt liv börjar bli så himla dramatiskt. jag börjar bli dramatisk! och jag gillar det inte alls. vissa jagar drama medans andra försöka undvika den. mitt liv börjar likna en dålig novell. jag försöker hålla mig ifrån drama men den verkar hitta mig, vart jag än vänder mig så är den där redo att skapa jobbiga intriger. fan alltså. man kanske skulle isolera sig och fly verkligheten .. hur dramatiskt vore inte det?

GRATTIS LARS!


idag fyller min gamle vän lars 20 år :)

juldagen

imorse var jag ganska seg, men nu är jag taggad som fan! det blir utgång med evelina ikväll, juldagen = fett med party.

här är lite bilder från gårdagen.


christmas

nu lider julafton mot sitt slut. det har varit en lång dag och jag lär vara redo för john blund om 1 h eller 2.

vi har haft julklappsutdelning och kollat på film hela familjen nu ikväll. är supernöjd med klapparna jag fått! och de andra verkar nöjd med sina, verkar som jag hittade de rätta klapparna till slut :) anyways, jag fick de filmer som jag önskat mig (the dark knight! m.m.), sen fick jag en röd morgonrock av farmor som är grymt mjuk och skön. av bror fick jag bröderna marx silverbox! måste nog säga att det var min favoritklapp.

sen fick jag några klädesplagg, pengar som ska gå till teater hade jag tänkt och tjejtjaffs. av finaste sofia fick jag en ny svart sjal! jag förlorade ju min förra för några måndar och hon visste hur mycket jag saknade den så jag fick en ny likadan, fast finare :) sötnos!

min jul har varit fin! hoppas din också varit det.

bing crosby - white christmas


efter som vi inte har en vit jul så får man väl sjunga om den istället.

24 december

åh pust. mätt! har precis käkat fet julmiddag, spricker nog snart. än så länge har julen varit kanoners men jag saknar farmor och farbror peter! som sagt var, inte detsamma utan dem.

nu är det snart dags för julklappsutdelning, åhåhååhå. får se vad tomten haft med sig i år ;) nu vill lillebror umgås, smell ya later. glöm föresten inte svensson svensson's jul ikväll kl 21.00! jag missar inte det iallafall!

christmas time is here


merry christmas

GOD JUL PÅ ER!

jag fick det tråkiga beskedet imorse om att min farmor inte kan komma hit idag :( hon har blivit sjuk. en liten besvikelse då min farmor är med oss varje jul, blir inte detsamma utan henne. men men, finns inte så mkt att göra åt saken. förhoppningsvis blir det en bra jul iallafall, det tror jag :)

jag har fått pengar på mobilen! de som känner mig vet att jag inte har haft det på typ 1 år, men nu vänner så kan vi ha telefonkontakt igen ;) har annars hunnit med lite julfilmer nu på morgonen med bror, musses julsaga (som jag sett varje år sen jag var liten), blir alltid lite tårögd i slutet :p nyss såg vi på a muppet family christmas!

nu tänkte jag skicka iväg lite julhälsningar till mina käraste, sen börja göra mig lite julfin. senare kommer sofia förbi och switchar julklappar med mig, det blir nice :) hoppas alla får en fin jul! puss & kram

23 december

snart dags för julafton. excited!

det har varit lite stressigt idag, allt ska fixas och rum ska städas. men nu är det mesta klart och det känns ju bra. jag och bror har kollat på en massa julfilmer under dagen, ikväll ska vi se nightmare before christmas som vi ser varje år kvällen innan jul. vår lilla tradition ;)

jag börjar vänja mig lite vid det röda håret. jag är väldigt nöjd med själva färgen, men behöver färga det 1 gång till och det ska jag göra till nyår.


22 dec

skönt att vara klar med alla klappar nu, hittade direkt det jag skulle ha när jag handlade med lina idag. så no more worries about that!

jag har gått och blivit rödhårig. yeah you heard me! jag är jätte mörkröd :) känns lite ovant, men man vänjer sig väl. sist jag hade rött hår va nog nångång i 7:an, ett bra tag sen med andra ord. väntar på att håret ska torka så själva slutresultatet uppenbarar sig.

gone away is the bluebird, here to stay is the new bird

vår familj är för tillfället otursförföljd. våran bil har brakat ihop och vi misstänker att det kommer gå på några tusenlappar att fixa den .. det passar väl bra såhär i juletider? hmpf.

annars har det varit ganska lungt idag. har kollat på film nu ikväll, såg tomten är far till alla barnen. ett måste nu i jul! den är ju helt briljant :) härliga skådespelare och helt galen handling. love it! man kan ju typ alla repliker eftersom de är så klockrena, haha.

snart ska jag lägga mig. tänkte nörda klart vid datorn först. imorgon ska jag handla det sista inför jul med lina. nighty night





jennifer aniston



GQ photoshoot

deck the halls

nu blev min blogg lite juligare ;)

lördag

trött. har varit i sthlm hela dagen med mamma och julhandlat. nu har jag bara 1 julklapp kvar, och jag vet typ vad jag ska köpa. känns ganska skönt att ha det mesta fixat. mina fötter värker och jag har ont i axeln. blir bara att slappa ikväll, lär somna tidigt. sov inte många timmar inatt. jag längtar tills jag ska sova, men det får vänta några timmar till.

här är föresten det fina örngottet som jag fick av camilla häromdagen :)

fredag

har handlat lite julklappar ikväll. affärerna hade öppet längre idag så då passade jag på att dra med mig farsan och handlar lite klappar. imorgon ska jag till sthlm med mamma och handla de sista julklapparn, jag hoppas iallafall att jag hittar alla klappar där. finns ju lite mer roligt i stan än här.

nu tänkte jag lägga mig och se boston tea party reprisen. ser ju på prison break på måndagskvällarna. sen ska jag sova, upp tidigt imorgon som gäller. nighty night

köpmannen i venedig (the merchant of venice)











jag tycker verkligen om william shakespears verk.
alla vackra och vältalade ord som finns i hans pjäser.
och jag tycker om skådespelare som hanterar shakespear,
som ralph fiennes! han är perfekt för shakespear.


18 december

idag har camilla varit här. vi drack varm choklad och såg forgetting sarah marshall. riktigt kul film! fick en julklapp av camilla idag, ett örngott med texten "katz" och röda sjärnor, designat av camilla själv :) jätte häftigt! tacktacktack

har precis duschat och fördriver nu lite tid framför datorn. 22.30 börjar köpmannen i venedig på 2:an med min man, al pacino. ni kan ju fethajja att jag ska se den ;)













wonderful world of haz


he he hello

det var underbart att träffa emelie idag. vi satt på café hörnan från 11-15. i 4 timmar satt vi och bara pratade, skrattade åt allt roligt vi varit med om under den tid vi känns varann.

när jag kom hem såg jag fanny & alexander med lillebror. den är så himla bra, lätt en av de bästa svenska filmerna! älskar oscar's (allan edwall) tal i början av filmen, när han berättar om sin kärlek till teatern. det är en scen som känns riktigt bra i hjärtat.

är bra trött. ska se på pregnant man dokumentären som börjar strax på 5:an, sen ska börja göra mig i ordning för sängen. har längtat efter att få sova sen jag kom hem!

17 december

godmorgon. lite seg efter alltför lite sömn, hade lite svårt att somna inatt. men upp kom jag iallafall!

om ca 1h ska jag möta emelie och ta en fika med henne. det var alltför länge sen vi sågs. hon har ju fyllt år nu också så hon ska få en liten present. ser iallafall fram emot att träffa henne, har mycket att prata om :)


bild från mitt 20-årspartaj i somras

16 december

nu är jag äntligen klar med julstädningen. skönt! höll på och städade i typ 3 timmar. kändes bra när jag var klar.

har satt i nya ljusa slingor i mitt hår ikväll, men de syns inte så mkt. mest slingorna vid luggen som blev ljusa. satte mest i dem för att få håret ännu ljusare, tänkte nämligen försöka mig på att färga håret rött till julen. får se hur det går, kan tänka mig att mörkrött skulle funka.

nu kollar jag på titanic. den filmen kan man se hur många ggr som helst utan att tröttna. både leonardo dicaprio & kate winslet är helt underbara i rollerna jack & rose. kommer väl börja storböla som vanligt mot filmens slut. jag har faktiskt förberett med papper brevid sängen :D

billy madison















la mig och kolla på billy madison igårkväl. hade inte sett den på år & dar. det var en av mina favoritfilmer när jag var mindre, då såg jag den jämt. adam sandler var typ min idol. jag älskar fortfarande honom, även fast hans nyare filmer inte är så bra. han är underbar ändå.

15 december

hola bitches.

idag har jag tagit tag i julstädningen. satt ungefär 2 timmar och städa på byrån, det som tog lång tid var att jag sorterade bland alla smycken.  jag orkar nog inte städa så mkt mer idag. att fläta ur halsband som trasslat in sig i varandra tär på psyket vill jag lova, djävulska saker det där .. man kan tro att dom har sitt eget liv ibland.

jag har precis ätit lite middag och nu vilar jag lite framför datorn. ska snart färga håret på mamma och sen ska jag ta mig en snabbdusch, känner mig inte så fräsch.

do you remember rock n roll radio?


14 december

jobbig dag.

drömde knasiga drömmar inatt, vaknade av att jag storgrät i sömnen. var alldeles blöt om kinderna, haha. somnade om, vaknade med sprängande huvudvärk men tog mig upp och åt lite frukost, återvände sedan till sängen och sov lite mer. efter ytterligare 2 timmars sömn tog jag mig upp för jag hade tänkte ägna dagen åt julstädning och göra i ordning mitt rum, men så blev icke fallet. drabbades av världens mensvärk helt plötsligt och har legat större delen av dagen och kvällen halvt döende. ja, jag blir som ett litet barn när jag har mensvärk. eller kanske blir jag mer som en döende gammal gubbe? synd om mig själv tycker jag iallafall.

jag vet vad guds gåva till kvinnorna är nu! det är såklart värmekudden! man lägger sig med den på magen och efter några timmar mår man bra igen. alla kvinnor borde ha en sådan. min mage mår bra nu tack vare värmekudden.

sankta lucia

lucia idag. glad lucia, eller vad man nu säger.

har kollat på lite film med brorsan idag och bara tagit det lungt. såg först några avsnitt av sunes jul & sen blev det julskräckis: silent night, deadly night 1 & 2. 1:an var helt ok men 2:an tycker jag ingen ska ödsla tid bort, helt värdelös! blir mer film med brollan om en stund.

har julfikat lite med familjen idag. dessa pepparkaksgubbar köper vi varje lucia, det har blivit en tradition.


break another little bit of my heart now, darling


RIP BETTIE PAGE (1923-2008)


pinuppornas drottning är död :(
love you bettie. din legend lever vidare.





well deserved


kiefer sutherland får sin stjärna på hollywood walk of fame.

10 december

har mest legat till sängs idag. kunde inte somna inatt, alls. somnade efter 8 imorse. lite seg idag med andra ord.

jag & brorsan började kolla på en film tidigare idag, men den var helt värdelös så det gick inte att se klart den. nån julfilm från 2007, kommer inte ihåg vad den hette.

nu sitter jag och lyssnar på lite musik.
väntar på veckans avsnitt av greys.

23:06

idag har jag haft en väldigt fin dag. fastän jag inte varit den piggaste, vaknade med sprängande huvudvärk men släpade mig på eftermiddagen till evelina för en efterlängtad klippnings, nu har jag kort snelugg och ungefär 1 decimeter kortare hår. så skönt! måste dock styla det lite. blev kvar ghos evelina bra många timmar efter klippningen, fikade från ungefär halv 4 till 7 :) hade så himlans mycket att prata om. drog mig hemmåt lagom till ugly betty. har sen jag kom hem känt mig grymt hängig, nästan svimfärdig. ska strax ta och lägga mig. imorgon blir det sängen hela dagen, ska bara ta det lungt och sjuka ifred. godnatt

9 december

whoppie. nu är det min tur att bli sjuk. är snorig och har hostat mkt inatt. efter att jag varit hos evelina idag så ska jag ta det lungt resten av veckan.

det ska bli så himla skönt att klippa mig idag. det var alltför länge sen och mitt hår är verkligen för långt nu. just nu går det ner till midjan och jag vill kapa minst 1 decimeter tror jag. sen ska luggen bli betydligt kortare. såhär vill jag ungefär ha mitt hår, fast lite bredare lugg:




meow

har legat och kollat på SNL: best of adam sandler nu ikväll. så sjukt roliga sketcher! de bästa är med adam och chris farley tillsammans ♥

har grymt ont i huvudet just nu. har tagit en alvedon och hoppas att värken släpper snart. väntar på att prison break ska börja, sen blir det sova. ska bli skönt! imorgon ska jag klippa mig, HALLELUJAH!

18:49

det blev en del fina pepparkakor gjorde och en del .. mindre fina. kul hade vi iallfall! och det är ju viktigast, eller hur?

efter julbaket såg vi på horton hears a who och drack julmust. gud vad vi garvade när den lilla gula saken, katie var framme. underbar liten filur! helt psycho..


8 december

good morning.

har precis sminkat mig och kirrat frillan, ska byta om snart sen traskar jag bort till sofia. ska baka pepparkakor och sedan kolla på horton hears a who. jag har packat ner en massa pepparkaksformar att ta med eftersom soffan inte har några egna ännu.

jag fryser något överjävligt. blir att pälsa på mig ordentligt när det är dags för utgång. man skulle ha en såndär overall som man hade när man var liten. dom var varma! kan inte dom bli moderiktiga igen? så slipper man skämmas. please put them on a catwalk.

la la la la


gårdagen var verkligen trevlig! evelina hade gjort himlans julfint hos sig. vi fick en varsin pepparkaka med våra namn på, bjöds på lussebullar, glögg och julmust. vi hade det hur mysigt som helst. senare drack vi vin och folk började dela upp sig. vissa gick hem (för dom hade festat hårt dagen innen), vissa stannade hemma hos evelina och vissa drog ut till norrtäljes nattliv. jag, lina och anton hamnade på trädgårn och där blev vi kvar tills det var dags att åka hem.

1. monica 2. lina 3. therése 4. vidar 5. evelina 6. mattias 7. anton 8. linnéa 9. david 10. evelina & lina 11. lina & jag

idag har jag bara degat i soffan framför tv:n. varit lite bakis, men bara lite. nu ska jag lägga mig och se criminal minds reprisen sen blir det sova. imorgon ska jag till soffan och julbaka! godnatt


18:32

nu är det snart dags att bege mig till evelina. lite folk hade kommit dit nyss när therese ringde. det ska bli så kul ikväll! jag fick i uppdrag att ta med mig julmusik, vi har en hel del julskivor så det är bara att välja och vraka. jag är helt klar nu också, blir lite julfin med min röd/svartrutiga kavaj :)

jag taggar med lite cool musik, kings of leon - sex on fire just nu! har inte tröttnat på den ännu :)

6 december


.. jag tror det flyger en mygga i mitt rum. såhär års?

imorse gick jag upp tidigt och gick till röda korsets julmarknad. där var det minst sagt julmysigt. jag blev inte kvar där så länge. köpte en vit 60-tals blus och en lång velourkjol som mamma syr om just nu till en kortkjol. ska nog ha den ikväll.

glöggkväll hos evelina ikväll! hon har bjudit hem några kompisar på julmys. jag dricker ju inte glögg men det blir nog trevlig iallafall!

dagens låt


TEARS FOR FEARS - MAD WORLD


5 december

pust, vad mätt jag är! har ätit fet tacosmiddag med mor min. så gott!

fick en tråkig nyhet igårkväll. farmors syster har gått bort, så det har varit lite tung stämmning här hemma. jag tänker mest på farmor som måste vara så ledsen nu. hon sa alltid att astrid var mer av en mammafigur än syster till henne, dom stod varann väldigt nära. det kommer bli jobbigt för farmor när hon kommer hit till julen, hon brukar alltid hälsa på astrid och önska varann god jul eftersom hon bodde här i norrtälje. hon fick leva länge iallafall och hade ett bra liv.

jag ska nog bara ta det lungt ikväll och kolla på tv eller film med mamma. pappa är borta på julbord med jobbet i sthlm så jag tänkte hålla mamsen sällskap. imorgon ska jag till evelina på glöggkväll!


RIP JOHN HARRYSSON (1926-2008)


för den äldre generationen känd som skådespelare som bl a spelat i filmen rasken mot sven wolter, men vi yngre känner nog mest till honom som peter harryssons pappa eller alla tecknade figurer han gett röst åt. han gjorde rösten till farbror joakim i tv-serien duck tales, allas våran i-or från nalle puh, doktor snuggles, tjifen i & och molle och sheriffen i robin hood. surely you know who he is know :)

dagens låt


TEITUR - DON'T WANT YOU TO WAKE UP

4 december

vad jag älskar den här tösen! hon är rock 'n' roll ;)

det var mysigt idag med lina, tilde, stefan & co. vi såg ut som en polygami familj (3 vuxna & 3 barn). jag & mamma hade tilde för oss själva en stund imorse, den stunden ägnade vi åt att leka doktor eftersom tilde fick en doktorväska av oss. sen blev fika nere på tullen när lina hämtat oss, lina bjussade alla på lunch. jag åt en mumsig ostbaugette!


i miss the sound of your voice

jag längtar till morgondagen! då ska jag ner på stan och julhandla lite med lina & tilde, men först ska jag ha lite alone-time med lillan! lina ska iväg en stund och då får jag passa tilde, ska bli underbart :) har inte träffat henne sen födelsedagsfirandet för snart 2 månader sen. jag har tänkt att vi ska äta bullar och busa lite :) men först ska jag kramas en massa med henne.

ska hämta tilde på bussis redan tjugo i 10 imorgon, så det blir sova snart. men först, lite south park! goodnight

dagens låt


JENS LEKMAN - YOUR ARMS AROUND ME

quote


"men like me because i don't wear a brassiere. women like me because i don't look like a girl who would steal a husband. at least not for long."
- jean harlow

snälla tomten

.. om du läser min blogg, kan inte jag få shia labeouf i julklapp?



han är ju så fin!

1 december

är så himla trött just nu, skulle kunna däcka när som helst. men jag ska försöka låta bli.

har varit i sthlm hela dagen med sofia. meningen var att vi skulle handla juklappar men det blev inte så mycket sånt, sofia köpte väl 2st tillslut och jag kom hem tomhänt. större delen av tiden gick åt att kolla på alla snygga kläder som fanns runtom, självdestruktivt beteénde när man inte har pengar att köpa dem! julklappsjakten fortsätter.

det var ganska mysigt idag iaf, även fast vi hade önskat lite mer snö. vi gick förbi gamla stans julmarknad men det var inte så jätte kul så vi drog snabbt vidare. letade i en evighet efter ett fikaställe som inte var fullt och som hade veggo mackor. det finns inte många ställen som har enbart ostfrallor, är det så jävla jobbigt att göra eller? jaja nu börjar snart sista avsnittet av färjan. hade väl tänkt se det.


här har ni henne, min lilla vän sofia som jag tycker så mkt om ♥

love is only a feeling

idag tycker jag om min bror extra mycket,  det finns två st anledningar till det: 1. han lånade hem 3st robert gustafsson filmer! 2. han tittade hellre på film med mig än hängde med kompisarna. 1-0 till storasyster!

imorgon ska jag åka in till stan med soff och julhandla. eller försöka julhandla iallafall, jag brukar inte komma på nåt bra att köpa förens mot slutet (sista minuten you know). ska bli mysigt iallafall, julmarknad i gamla stan och så. synd att snön inte är lika fin längre.. oh well! ska upp tidigt imorgon, så snart blir det nanna kudde. godnatt!

RSS 2.0