dagens låt


LINDA RONSTADT - YOU'RE NO GOOD

31 januari


har varit ute en sväng med mamma, var förbi kupan och fyndade lite. allt var på 50% så det var ju nästan gratis, nästan! jag hittad en senapsgul tunika & en marinblå skepparkavaj, jackan var nästan för bra för att vara sann.

30 januari

jag sov så himla bra inatt. underbart!

va en sväng på stan idag med mamma. var ju tvungen att inhandla nya skönhetspartiklar :/ jag hatar't, men nöden har ingen lag. jag är modig denna gång och provar nya produkter, har en ny foundation som jag har stora förhoppningar på och en ny mascara som jag blir glad över bara den lyfter mina korta tjockisar till fransar. var förbi biblioteket också, läste klart svindlande höjer för ett tag sen så jag passade på att lämna tillbaks den, jag ville helst behålla den men men. bytte en brontë mot en annan brontë, jane eyre skriven av charlotte brontë fick följa med hem.

ikväll är det lungt. har varit och hjälpa pappa med helghandlandet och nu har jag kollat lite på tv, snart börjar hjälp! och det ska jag se. chevy chase är ju fan med och det måste jag ju se! rätt fett.

29/01/2009

lunchade med lina & co (med co menar jag stefan & de 3 kidsen). det var trevligt. tullens baugetter är så djävulskt goda!

tilde stod för dagens, kanske årets roligaste incident. vi var på från caféet till bussstationen, är på väg över gatan och då börjar lilla tilde sakta ner och gnälla "jag tappar skorna, jag tappar skorna", mitt i gatan som vi är så slänger jag en snabb blick ner mot tildes skor och upptäcker att det inte är skorna hon tappar utan byxorna! benen var alldeles bara och hade åkt när till vristerna vilket hindrade henne från att gå normalt. oh my, jag kunde ju inte stanna och dra upp hennes byxor mitt och hade emil i andra handen så jag brast istället ut "lina hon har tappat byxorna!!", lina kom till undsättning och tilde verkar inte ha brytt sig särskilt över situationen alls. oh lord, var jag skrattade. jag skrattade på väg på bussstationen, jag skrattade i min ensam hem, jag skrattade i duschen och nu skrattar jag när jag skriver om det. folk runtomkring trodde säkert att hon var min unge och tycker nog att jag är världens sämsta morsa som inte ens märker att ungen går halvnäck :D



mina bullar ska flytta ifrån mig. i början av mars tar lina & tilde sitt pick och pack och drar till .. jag vet fortfarande vad "staden" heter men den ligger ca 10 min utanför örebro. jag har tagit det hela ganska bra faktiskt. det känns helt okej. visst är det lite tråkigt att dom ska flytta ifrån mig men lina kommer vara här typ varannan helg eftersom tilde ska till sin pappa då, så vi kommer nog träffas mer då än nu. jag litar på vår vänskap tillräckligt mkt för att inte bryta ihop antar jag :) det kommer säkert bli lite ledsamt när jag väl insett vad detta innebär men just nu känns allting bra. jag planerar ju själv att komma härifrån i framtiden så vem är jag att tvinga henne att stanna kvar. såhär är det att växa upp.

öh? what?


den stora snackisen i usa idag är jessica simpsons vikt. såhär (se bilden ovan) såg hon ut ihelgen när hon uppträdde och tydligen så tycker man att hon ser fet ut .. ?!?!?!?!?! WHAT? vart är hon fet liksom? jag tycker att hon ser hälsosam ut och har en normal kvinnokropp. hollywood är så jävla kefft. är du en size 0 så skrivs det om anorexia och går du upp 1 eller 2 strl:ar så är du plötsligt fet.  jisses alltså.

thankful

nog fyndade jag allt lite idag, allt på h&m. fick med mig hem en svart&lila rutig klänning, en ny bh & nytt svart nagellack (finally!).

vi hade en trevlig dag i täby centrum min lilla vän & jag, även om stämningen emellanåt var lite låg. fick höra något så hemskt och fruktansvärt tragiskt idag, nåt som fått mig att tänka mer på att ta vara på tiden med människorna i mitt liv. man vet aldrig vad som händer imorgon..

till mina fina vänner: JAG ÄLSKAR ER!
ni vet nog vilka ni är.

28 januari

jag har blivit så dålig på att blogga. det blir bara större mellanrum mellan inläggen. jag har börjat tröttna lite på bloggen helt enkelt, jag har ju ändå aldrig något vettigt att skriva. det kanske blir roligt igen när jag skaffat mig ett roligare liv (dvs när jag fått bort arbetslösheten), tillsvidare för det bli lite glest. men hey, än är jag kvar iaf.

dagen ska spenderas i täby centrum tillsammans med lillen (sofia lindburger). hon kommer förbi och hämtar upp mig vid 10. hoppas göra lite fynd idag på superrean (som tidningar kallar den). skulle vara guld att komma hem med en enkel svart klänning. för tillfället har jag ingen little black dress i min garderob, och det är ju nästan lag på det för kvinnan :p yeah yeah anyhow, nu har jag lite saker att fixa. ha en trevlig dag

GRATTIS LINDA!


IDAG FYLLER MIN FINA VÄN LINDA 21 ÅR ♥

blah

igår va jag hos min kompis anton och kollade på lite film. såg en film som hette dazed and confused, den hade egenligen ingen större handlingen men var ändå ganska skön. hann med några avsnitt av high chaparall också. avsnittet med fabio är ju så sjukt bra.

idag ska jag ta det lungt och kolla på film med brorsan. får se vilken film det blir, har iaf laddat upp med en massa godis (naturgodis för min del). joakim är ute just nu så jag ska nog passa på att se ett avsnitt av skins innan det blir film. ciao!

remembered


idag är det på dagen 1 år sedan heath ledger tragiskt gick bort.
idag blev han också nominerad till en oscar för best supporting role :)
det tycker jag han är värd för sin fantastiska tolkning av jokern!

bye bye baby


idag åker min käraste evelina till australien.
jag hoppas hon får det kul & kommer hem in one piece!
alla äckliga insekter & hungriga djur får låta bli henne.

2009-01-20


idag spenderade jag en lång stund framför CNN för att se när obama blev president och se när bush (bokstavligen) flög iväg. ett historiskt ögonblick som man inte borde missat.

såg nu ikväll victoria silvstedts realityshow, DET däremot kunde man ha missat! när ska denna reality hysteri upphöra?

nu ska jag ta och fly verkligheten en stund. ska lägga mig och fortsätta mitt läsande av svindlande höjder. inatt läste jag nästan 200 sidor, kunde bara inte lägga ifrån mig boken. den är så fruktansvärt bra! aldrig har jag gråtit så förtvivlat av en bok. jag har praktiskt taget gråtit mig igenom den, historien om heathcliff & catherine är hemskt men samtidigt så jävla vacker. godnatt

oh snap

lördagskvällen hos evelina var super trevlig! det blev så fnittrigt som det kan bli när vinet flödar. hamnade på trädgården till sist där kvällen avslutade. det var ett gäng trötta tjejer som skildes åt vid stängning.


igår fyllde min mamma år så vi firade henne lite här hemma. idag har jag inte gjort så mkt. har spelat tp med bror, jag vann ganska överlägset ;)

17 januari


ikväll är det vinkväll hos evelina. hon åker till australien på onsdag och blir bort i 1 månad, så detta är ju ett perfekt tillfälle att träffa henne innan dess :) ska försöka gräva fram en outfit, wish my good luck!


in a land far far away

revyn igår var wonderful! jätte kul att se, dom är så himla bra. stefan spelade flummig semesterfirare, så sevärt! föreställning höll på lite länge i år så jag och emelie fick springa till bussen för att hinna med, hade 5 minuter på oss.

har plockat bort mina julsaker idag. tyckte det var dags för det. nu ser det tomt ut i hyllan men det fixar jag imorgon med lite gamla vanliga saker som ska upp. nu sitter jag och mumsar solroskärnor :) tänkte slänga mig i duschen nu, ciao!

2009-01-16

ikväll är det åkersbergarevyn som gäller! awsome. stefan står på scen som gästskådespelare ikväll så det blir extra kul :)


wuthering heights

va förbi biblioteket idag, hittade svindlande höjder av emily brontë som jag lånade hem. har letat efter den ett tag så nu ska det bli underbart att sätta tänderna i den (inte bildligt talat).

efteråt gick jag & camilla hit och fikade. åt de sista lussebullarna, lussebulls tiden är över nu. sen kollade vi på deltagänget som alltid är rolig att se, på bonusmatrialet hade de satt ihop en fake dokumentär med filmens karaktärer och hur de lever nu, ganska kul :)

fick föresten hem revybiljetterna idag! awsome.

15 januari


godmorgon.

idag ska jag träffa camilla e. håller på att piffa till mig lite just nu, ska möta henne om ca 1 h. får se vad vi tar och hittar på en dag som idagidagidag.

vaktar brevlådan som en hök just nu. hoppas på att revybiljetterna landar där idag! blir jätte jobbigt om jag måste vänta tills imorgon, för tänk om dom inte ens kommer då? då blir det inte roligt.

never mind the bullocks


just nu kollar jag igenom 1:a säsongen av skins! riktigt bra serie.

3 år.

idag är det 3 år sen helga gick bort.


SVEN-BERTIL TAUBE - ÄNGLAMARK

12 januari

idag har jag haft det trevligt. har hängt med pihlen större delen av dagen vilket alltid är trevligt ju :) vi var bl a upp till gamla skolan och hälsade på stefan, fick vara med på hans teaterlektion och kolla på lite repetion sen efteråt snackade vi lite. har varit och fixat betalningen till fredagens revy idag, hoppas allt blivit rätt och att biljetterna kommer innan fredag! annars blir det jobbigt.

jag är så himla trött nu. men jag ska hålla mig vaken genom prison break iallafall sen blir det SOVA! ska bli underbart. nighty night

RIP STEVEN GILBORN (1936-2009)


god i love this thing


jag såg gremlins 2 igårkväll. har inte sett den på år & dar. kanske inte världens bästa film men jag kan ju inte låta bli att bara ligga och le när gizmo är i rutan! han är för älskvärd :) han får mitt igen isade hjärta att smälta. AWW!



måndag


godmorgon.

är så himla trött. har bara sovit några få timmar, stormen höll mig vaken bra länge inatt. jag längtar tills jag får gå och lägga mig ikväll!

idag ska jag springa lite ärenden på banken. ska fixa betalningen för revy biljetterna. ska möta emelie & sofia vid banken kl 12. med tanke på att det är typ storm ute fortfarande så känns det inte sådär jätte lockande att gå ut. brr!

let's get rocked

har varit lite dålig på att uppdatera här i helgen. har varit så jävla seg, har mest kännt för att ligga i sängen och ruttna bort. men nu är jag här! och nu får ni en liten sammanfattning av min helg.

i fredags så vart det ju utgång. åkte ut till lina och dom vid 6 tiden. hade det lite stressigt precis innan då jag skulle boka biljetter till årets revy, det ville inte riktigt gå som jag ville så jag blev på väldigt dåligt humör, men så fort jag satt mig på bussen så försvann det och jag såg fram emot att komma till lina och träffa min busunge.

när jag kom till lina blev jag välkomnad av en hjord med kids (nåja, 3st). att jag hade julklapp med mig till tilde gjorde mig extra populär, sen är ju jag utnämnd lekfarbror .. alla vill leka med kattis! så jag lekte lite med kidsen, sen satte jag mig till ro med de "vuxna". tilde är så underbar alltså, hon satt lungt hos mig och berättade att hon tyckte mycket om mig. aww, min lilla skruffa <3



satt hemma hos lina tills ungarna somnat. skulle med 22.15 bussen men missade den precis och då vart det ju lite jobbigt. sitta hos lina 1h till? nä, palla. tog oss istället ner till centrum och kikade in på rimbos krog 100% .. va typ vi och 5st andra där. haha! men men, det var kallt ute så vi stannade där tills elva bussen kom, då åkte vi in till norrtälje och gick på krogen där. var en väldigt trevlig kväll faktiskt.


igår, lördag så tog jag det väldigt lungt. var så himla trött så jag låg framför tv:n hela dagen och glodde på beauty and the geek. såg lite film på kvällen, mr beans semester. den var ganska kul men inte lika rolig som tidigare filmer! idag har jag också varit ganska seg. men men, har en busy weeks coming up så det är väl lika bra att dega nu.


9 januari

ikväll blir det utgång. ska först ut till lina i rimbo och sen blir det krogen här i norrtälje. blir nog trevligt. håller just nu på att göra mig i ordning, väntar på att min bror ska sluta ockupera toaletten så jag kan hämta hår moussen. ska snart äta lite middag också. sdhahfk nej det har var ju inge roligt..

00:01

ikväll har jag lagt i lite mer röd färg i håret. va ju på väg att bli rosahårig. men nu ser det bra ut igen. tänkte ta och lägga mig nu, funderar på att glo lite på edward scissorhands. ganska pömsig så får se om jag orkar eller somnar direkt. anyways, godnatt

8 januari




idag tog jag mig en rejäl sovmorgon, det var skönt. hade egentligen tänkt följa med mamma och hennes väninna till täby centrum men jag stannade hemma, ska ändå dit med sofia senare i månaden. ägnade istället dagen åt film, såg dokumentären that's entertainment! som handlar om MGM's största stjärnor. många favoriter som judy garland & elizabeth taylor som var med.

sea of love

en av filmerna som jag fick i julklapp var sea of love,
med bäste al pacino! such a good movie, se den!






7 januari

har spenderat hela dagen & kvällen med felicia. hon kom hit imorse och så drog vi ner en sväng på stan. den här stan är ju värdelös, så vi drog ganska snabbt hem igen efter en runda i klädaffärerna. när vi kom hem var vi frusna och tog oss en varsin kopp varm choklad. wonderful. sen har vi mestadels läst tidningar (läst läsares pinsamma sexbikter) och kollat på tv. nu åkte hon hem och jag har precis smällt i mig min middag, ska göra mig i ordning för sängen nu och sedan glo lite i nya ellos katalogen. är ganska trött så lär behöva sova ganska snart.

on the road again


no pictures today


det är kallt ute


RIP RON ASHETON (1948-2009)


nu är jag lite ledsen. läste precis att the stooges gitarrist hittades död idag. fan också, nu får jag ångra bittert att jag inte såg dem på peace and love! tack för all bra musik som du och iggy skrev



THE STOOGES - I WANNA BE YOUR DOG

gypsy


that's just the way we roll

idag ska jag träffa felicia. det var ett tag sen nu, så det blir ett kärt återseénde. hade tänkt lattja lite i snön, typ ta en varsin stjärtlapp och dra till en lagom snöig backe ;) man får ju ta och passa på nu när det faktiskt är snö ute.

frågan är, hur kallt är det ute på en skala 1 - 10?

elizabeth















you know you're right


5 januari

nu har hela min familj haft en släng maginfluensa. det är ganska kul att se hur den gått runt :p sofia hade också blivit sjuk, samma dag som mig och vi var ju i sthlm tillsammans dagen innan insjuknandet, så förmodligen är det väl någon närgången sthlm:are som är smittkällan.

jag känner mig ganska frisk nu. är redo att börja leva lite igen. men inte idag, idag fryser jag och då vill jag bara sitta under min filt. just nu sitter jag och lyssnar igenom nickelbacks nya skiva (dark horse), jag gillar den inte alls. men sen är ju jag inte heller något större fan av detta band, enda låten som faller mig in är den gamla dängan how you remind me.

bram stokers dracula























dagens låt


GUNS N ROSES - WELCOME TO THE JUNGLE

3 januari

inte ens tv:n kan man lita på längre. jag hade ju tänkt se eternal sunshine of the spotless mind som skulle gå på 2:an ikväll, men dom flyttade den till lördag om 2 veckor pga av ishockey. fräckt! nu tar jag mina lantchips och glor på lite oz istället.

på 5:an kl 00.20 är det snl: best of john belushi. haha, jag är som en levande tv-tidning! iallafall, jag ska lätt se det! belushi forever <3 genom snl föresten som blues brothers skapades, kanske bjuds det på nån tidig sådan sketch.



några bilder från juldagen

jag ser värsta fånig ut men jag bjuder på det ;)


här har ni min sköna böna ewelöna


innan utgång


kate winslet


sjukt snygg bild.

2009

ni får ursäkta den dåliga uppdateringen men jag har legat till sängs större delen av veckan. jag drabbades av maginfluendsa såhär passande inför det nya året. vaknade i söndags och mådde så djävulskt dåligt, sen spydde jag i 2 dagar som om det inte fanns någon morgondag. idag är första dagen som jag orkat mig upp ur sängen och fått i mig lite mat. jag är på bättringsvägen, är mest superförkyld nu.

jag skulle vilja nominera mig till årets sämsta nyårsafton. jag skulle ha firat in det nya årets hos sofia i åkersberga men fick ställa in det och fira i sängen istället med mina nya bröderna marx box. det var bra fint att man fick nya filmer i julas, dom har jag haft mkt glädje av dessa dagar. har pressat brorsans nya säsonger av oz, så sjukt bra serie.

innan jag insjuknade så hann jag fira juldagen och åka in till sthlm med lill sofia. vi kollade på julrean (som för övrigt var ganska lam) och jag kom hem med en ny klänning från h&m.

jag får passa på att önska alla ett gott år nu, gott nytt år!

RSS 2.0