sammanfattning av 2007

detta år har jag bl a:

- haft många fina stunder med mina underbara vänner (ni vet vilka ni är!)
- festat en hel del
- vart på tatueringskryssning
- lärt mig en hel del om mig själv
- varit sjuk en hel del
- spelat teater (slutproduktionen/ sommarteatern/kulturama)
- bestämt mig för att jag ska bli skådespelare
- fyllt 19 år
- tagit studenten!
- skaffat nya söta vänner
- haft total psykbryt
- sjungit på bröllop & dop
- börjat och slutat på rosvux
- skaffat blogg

ÅRETS HÖJDPUNKT

image355

våran färd genom stan i bakluckan var guld värd!

happy new year!

det är helt sjukt att det redan är dags för ett nytt år.
2008

jag har suttit och funderat på nyårlöfte de senaste dagarna. jag lyckas aldrig hålla de få nyårslöftena som jag ger, därför tänkte jag denna gång satsa på något som inte känns helt omöjligt att uppfylla. mitt nyårlöfte blir att börja ta bättre hand om mig själv, framför allt min hälsa. jag ska sluta stressa och sluta leva som om allt var på liv eller död.

jag blev hemma ikväll. skulle egentligen ha åkt iväg till lina men hon skulle jobba tidigt imorgon så då kändes det inte så jätte kul att åka dit. sen hade jag tänkt hitta på något här i norrtälje men mitt öga mår inte bra alltså. jag ser jättekeff ut när jag blinkar för jag nästan trycker ihop mina ögonlock kraftigt :p aja, jag har det ganska trevligt här hemma ändå. ska väl ta mig ut sen och kolla på fyverkerierna här utanför, folk har redan börjat skjuta dem runt i norrtälje. vet de inte att man gör det vid tolvslaget? duh.

GOTT NYTT ÅR! image354


flyg iväg barbapappa!

det är synd om mig: jag har en vagel i ögat! ajaj. har haft skit ont i ögat sen igår och idag märkte jag att det högra ögat var mer svullet än det andra, kollade mig i spegeln och där satt den. det går jätte ont eftersom den trycker emot mitt ögat, det känns också väldigt obehagligt. som tur var är den inte så stor och synd inte ifall man inte kollar väldigt noga men i värsta fall kan det svullna ännu mer och börja vara, jag hoppas slippa vakna på det sättet.

ikväll fick lina för sig att komma in till mig i norrtälje. duscha lite snabbt (eftersom håret stod åt alla håll) och mötte henne nere på bussstationen, sen halkade vi iväg till coop för att köpa lite snacks och på vägen passade vi på att prata om fredagen och folket vi träffat där. sen drog vi hem till mig och kolla på film, först kollade vi lite på ogifta par som gick på 5:an men bytte sen till min stora kärlek när vi såg att den gick på 3:an. gjorde ett avbrott i början av filmen för att träffa patrik en snabbis. han kom ner till mig (han bor på övre gården) och sen åkte vi hem till honom och kollade in hans nyrenoverade lägenhet innan vi snabbt åkte hem igen och fortsatte tv kvällen.

lina åkte hem nu med 00.15 bussen, va med och lämnade henne nere på stationen. vill ju inte att hon ska bli jagad helt ensam av någon läskig gubbe nu när det är så halt ute ;) nu ska jag lägga mig till sängs och kolla på ett avsnitt av OZ (min bror fick första säsongen av mig i julklapp).

image352

back to basic.

nu har min blogg gått tillbaks till sin gamla look.
om mindre än 1 vecka kommer hörlurarna på min banner
sitta föralltid fast på min högra handled! :)

fistful of love.

lina kom hem till mig ganska tidigt igår och vi satt ett par timmar här hemma och nördade innan vi började göra oss iordning för kvällen. vi firade in det nya året lite igår eftersom vi ska ta det ganska lugnt på nyår hemma hos lina med tilde. vid åtta tiden kom linda och hennes brorsa och hämtade oss, åkte upp till marielle där vi hade lite förfest. beställde en taxi till mig, linda & lina vid tio så vi skulle hinna komma in gratis på mobergs innan elva .. det var ingen kö alls så vi hade inte alls behövt varit där så tidigt. mobergs var verkligen inte alls kul igår, det tyckte iaf jag & lina. åkte hem lite innan det stängde, pelle kom och hämtade oss så åkte vi ner till nisses och köpte med oss lite mat. jag tog det måttligt lungt med alkoholen igår vilket kändes skönt när jag vaknade imorse och insåg att jag kunde gå igenom denna dag utan ångest.



santas little helper!


http://www.elfyourself.com/?id=1844189660

NI MÅSTE BARA KOLLA IN DEN!
DO IT OR DIE

December 27th.

täby centrum var nice, inte alls så mkt folk som det borde ha varit såhär vid mellandagarna. sofia kom och hämtade mig vid 10 så vi var inne innan elva, kollade lite i några affärer sen gick vi och åt lite medans det fortfarande fanns plats på vårat matställe (dit vi alltid går). det blev en ostfralla och ett glas fanta för mig, ostfrallan var mkt godare än jag mindes den! sen blev det en varsin chokladboll också, den smakade alldeles för mkt kaffe faktiskt.

efteråt fortsatte vi shoppande, gina tricot hade bästa rea men jag köpte ingenting där. sofia köpte en skitsnygg ballongklänning dock för bara 99 kr! inte dåligt pinkat. jag gjorde ett fynd på h&m, en khakigrön tunika/klänning för 49.50! efter att ha provet den hemma så har jag bestämt mig för att den nästan är lite för lång, ska nog be mamma att förkorta den lite.

vi åkte hem i lagom tid när vi gått runt överallt och var trötta. blev en snabbrunda här på stan också och jag gjorde världens upptäckt på lindex .. jag är helt amazed! höra på detta, trosor med RUMPINLÄGG! jag trodde jag såg i syne men det var verkligen trosor med rumpkupor! helt otroligt. vet inte riktigt om det är något jag skulle köpa, inte så andra såg iaf :D

nu ska jag börja göra mig i ordning för sängen,
imorrn blir det utgång med girlsen! go'natt / K

image344


trött.

är uppe tidigt idag, ska åka in till täby centrum med sofia. jag tror att jag gick upp tidigare än vad jag behövde, jag är typ klar nu och vi ska inte åka förens vid 10. nuts! jag som är så trött. jag hoppas på att hitta något snyggt på rean idag, en snygg klänning eller en snygg topp skulle inte sitta fel.

December 26th.

igår var det party, det var nice. åkte till linda vid nio tiden, vi kollade lite på tomten är far till alla barnen och drack. öl och baileys, yum! sen begav vi oss till emil som hade en hel del folk där t ex flower och anteb. sedan skulle vi ner på stan men vi hann inte mer än komma dit förens vi vände, fick skjuts tillbaks till grind och hem till flower där vi blev kvar. vid fyra tiden var jag väldigt trött och ville bara sova men det fick jag inte. så jag åkte hem, pappa var snälla och hämtade mig.

idag har jag bara legat i sängen och tagit det lungt. är inte bakis bara väldigt seg. lina och co var här nyss och jag fick ännu ett presentkort på h&m :) nu ska jag kolla på tv, sen blir det factory girl (i've been dying to see it!).


 


christmas day.

idag har jag varit med till vallentuna igen och denna gång för att lämna farmor & peter. sen åkte vi förbi mammas farbror i penningby. han träffar inte mig så ofta så när han väl gör det blir han så glad att han gråter en skvätt, det är lite jobbigt men det gör inget. jag fick 40 kr av honom att handla godis för, de ska gå till lantchips :) ikväll ska jag hitta på något med linda, vet inte vad men det lär bli lite öldrickande iaf för min del.

lite bilder ifrån gårdagen:




christmas

nu har vi öppnat alla julklappar. jag fick massvis med filmer, en bok av dee dee ramone, presentkort på h&m, pengar och lite tjejtjaffs .. är väldigt nöjd :) folk blev glad över mina julisar som jag köpte också vilket känns bra. nu ska vi fika sen ska jag och bror min kolla på a muppet family christmas ;)

ni måste bara se.




en skön video,
en pardodi på britney 16-åriga gravida syster ;)

GOD JUL!

hoppas att alla får en mysig julafon, trots bristen av snö (typiskt att den skulle försvinna). jag har varit uppe sen nio imorse och kollat på ett par julfilmer med brorsan vilket har varit trevligt. har fått en fräck jul topp av mamma & pappa nu på morgonen som jag har på mig nu ;) väntar på att kalles jul ska börja nu och undertiden fördriver jag lite tid framför datorn. vi hörs kanske lite senare, tills dess puss hej / K

image329


run and tell that.

fredagen var nice .. det jag kommer ihåg iaf. igår brottades jag med dagen-efter-ångest och en fruktansvärd baksmälla, jag brukar oftast inte bli bakfull men igår hade jag det (fyfan). idag är jag piggare, fixar allt inför morgondagen. jag har varit med pappa till vallentuna och hämtat farmor & peter, sen var jag ner på stan en snabbis och köpte lite julklappar. nu ska jag börja slå in mina julklappar och plocka upp i mitt rum som blivit stökigt igen. ikväll ska jag och jocke se nightmare before christmas, det gör vi varje år.

image328

party-ay

ikväll blire part-ay, är fett taggad! sitter med lina här hemma och dricker till skönt musik och snack. ska plocka linas ögonbryn och klä på mig sen blir det mobergs där vi ska träffa linda också! have a nice night bitches

get loose.

igår var jag i sthlm och julhandlade (igen), denna gång med mamma. jag hade hoppats på att folk skulle gå i skolan och jobba så det var mindre folk ut än i söndags men nej, det kryllade av barn och folk på gatorna. värst var det vid gamla stans julmarknad där jag och mamma var förbi en stund, det liknande tivolit i pincohio och det var inte det lättaste att ta sig igenom havet med barn. jag har hittat en ny favoritaffär, en leksaksaffär faktiskt ! med leksaker från förr. det som fängslade mig var figurerna från gamla serier som betty boop och THE MUPPETS! jag vill ha de figurerna sjukt mycket, speciellt fozzie figuren! letade efter en julklapp till farmor i en evighet men till slut efter några timmar hittade jag äntligen en! då höll min värk i axeln på att ta kål på mig så jag och mamma åkte till östra stationen och mötte pappa som skjutsade hem oss. när vi kom hem till norrtälje åkte vi och hyrde film, det blev material girls (med hilary & haylie duff i huvudrollerna) som fick föja med hem, den var inte alls särskilt bra. höjdpunkten var väl när benji & joel madden gjorde sin sekunderlånga cameoroll ;)

idag fortsatte klappjakten. mötte camilla nere på bussstationen strax efter 14.00 och gick ner på stan och spanade efter en julklapp till mamma. tog en fikapaus på café tullen där jag åt en supergod chokladtårts bit och drack en citronloka , yummie! sen fortsatte spanandet och tillslut hittade jag julklappen. så nu är julklapparna till familjen och farmor färdigköpta. ikväll ska jag se spice girls dokumentären på 4:an och magnus betnérs "inget är heligt" (han är sjukt rolig!).

image322



December 18th.

nu har jag färgat ljusa slingor i mitt hår, men håret är inte torrt än så jag vet inte hur slutresultatet blir. förmodligen blir det ljust på vissa ställen och lite mer rödaktigt på vissa. känns bra skönt med balsamet i iaf ;) the best part.


yesterday I saw the sun shinin'
and the leaves were fallin' down softly.
my cold hands needed a warm, warm touch
and I was thinkin' about you.

here I am lookin' for signs of leaving,
you hold my hand, but do you really need me?
I guess it's time for me to let you go
and I've been thinkin' about you,
I've been thinkin' about you.

when you sail across the ocean waters,
and you reach the other side safely,
could you smile a little smile for me?
 'cause I'll be thinkin' about you,

I'll be thinkin' about you,
I'll be thinkin' about you,
I'll be thinkin' about you.

December 16th.

idag har jag varit i sthlm hela da'n med soff. först var på skansens julmarknad där vi myste med varm choklad och varm korv, dom hade sojakorv! jag blev nästan rörd. vi såg på alla djuren som var ute nu också, vi såg bl a lo katten lenny och järven larry (det är jag & sofia som döpt dem) men aporna var iaf roligast att se! sen åkte vi in till stan och åt lite mer mat innan vi drog till gamla stan och julmarknaden där. när vi åkte hem hade vi med oss en varsin bordsjulgran, sofia köpte en vit och jag en svart :)



och nu har jag äntligen sett nya hairspray!
en film som passar en musikallover som mig, i loved it!


bubble boy.

såg bubble boy nu ikväll, riktigt kul film!
fast den var inte lika rolig som jag trodde.
jake gyllenhaal är sjukt snygg,
fast han har väl varit snyggare än vad han är i filmen :)

- tell him the truth, you're not dead jimmy
- that's not true jimmy, he's lying!
- tell him!
- okay okay. jimmy, you're not dead.
- i'm not?

image315

pjuuu.

det julstädas för fullt här hemma, allt städar sina rum och gör dem julfina. jag har rivit ut allt ur min hylla och slängt en massa onödigt tjaffs som legat i min hylla i säkert ett år eller mer. jag är långt ifrån färdig men jag kände att jag förtjänade en liten paus nu, men jag ska väl snart sätta igång igen. det värsta med städning är att man när man är i fullfart med allt tröttnar lätt och bara slängar in allt så har man slösat bort en fin städning iaf, jag råkar ofta ut för liknande när jag ska vara duktig och städa min garderob, den ser nästan alltid värre ut efter.

[now playing; naama hillman - ring of fire (johnny cash cover)]

mjao.

här ska det julstädas och julpyntas!

December 14th.

fredag. idag ska jag bara chilla, tänkte ta mig en snabb dusch så jag känner mig fräsch och sedan bänka mig framför tv:n. ska se på scrubs avsnitten och ensam hemma 2 som går ikväll. jag älskar ensam hemma filmerna, ja inte de senaste då men de 2 första är underbara!

igår däckade jag vid åtta och vaknade klockan kvart i sju imorse, sen dess har jag varit uppe. det är väldigt ovanligt för mig att vara uppe så tidigt men det känns faktiskt ganska bra, känns bra att man inte sovit bort hela dagen (som jag brukar vara bra på). jag sitter just nu och funderar på vad jag är sugen på gör gottgott ikväll, pappa ska snart åka och handla. kanske blir det lantchips, det är så fruktansvärt gott!

image313

ZzZ

image312

fan vad trött jag är.
jag ska försöka få i mig 2st parisare,
sen ska jag sova! det ser jag fram emot.
lucia har varit mysig.

lusse lelle.

har varit med linda på stan och fikat idag. har också lyckats springa in i en hel del kompisar, vilket var trevligt. för träffade jag lars när jag satt vid kryddan och väntade på linda. pratade en stund med honom och frågade hur det gick i skolan och så för honom, han är så duktig som pluggar juristlinjen (tror jag) 3 år nu. sen inne på kapp'ahl kom sofia och fredrik fram och dem pratade jag med i evigheter, min babes som jag saknar! vi ska ha muppmaraton, tillsammans har jag och fredrik snart alla muppfilmer ;) sen sprang vi på camilla och daniella ett par ggr också. alla är ute och springer efter julklappar.

shit vad trött jag börjar bli, har inte sovit sen klockan tio igårkväll ..
har varit vaken sen dess :/ känner mig som en zombie emellanåt.

det var som fan.


sankta lucia.

image311

hoppas alla har en trevlig och mysig lucia.
jag sitter och väntar på att mamma ska gå upp
så vi kan frukostfika lite och lyssna på julmusik!

jag önskar bara att du visste.

"if i should die this very day
don't cry, cause on earth we wasn't meant to stay
and no matter what people say
i'll be waiting for you after judgement day"

coffee?

fan alltså. jag mår bara illa av att dricka kaffe, varför? jag tog mig en kopp tidigare idag för att bli piggare men nu mår jag bara skit illa, samma sak blev det häromdagen när jag hävde i mig 3st koppar efter varann, sen dess har jag haft kaffe paus fram tills idag.

jag tänkte vara duktig idag och sätta mig ner med theedecation och göra alla diagnoser och uppgifter, då kanske jag har en chans att få ett betyg i matten. har försökt mig på dom där uppgifterna förut men jag ger alltid upp när jag fastnar vilket brukar hända efter ett par stycken men vafan, det är väl bättre att svara fel än att inte göra något antar jag så jag får väl lägga manken till och göra dem nu. idag är det prick 1 vecka kvar tills min studiegång på komvux är avslutad, skönt.

idag är det tisdag, tv tisdag. säsongsavslutning av desperate housewives, sen vet jag inte om det blir uppehåll med ugly betty också under vintern. dom kan ju fortsätta sända någon bra serie tycker jag , alla måste ju inte ha uppehåll.

jag jobbar på julstämmning, sitter och laddar hem lite julmusik. har hitlls lyssnar igenom christina aguileras julalbum, jag gillar hennes lugna julballader men de poppigare låtarna är inte så bra. nu lyssnar jag igenom josh grobans nysläppta julalbum, jag älskar hans röst .. den är perfekt för sånhär musik.

image310

come on people!

image309

nu är man snart uppe i 6000 namn på namninsamlingarna men det fattas fortfarande 4000 för att nå målet 10 000 innan den 31 december. gå in på http://www.thepetitionsite.com/takeaction/343545023 och skriv upp dig. allt du behöver göra är att skriva ditt namn (du kan t o m vara anonym om du vill).

early one morning.

vaknade strax innan halv sju och har inte kunnat somna om sen dess. jag förstår inte varför jag vaknade så tidigt med tanke på att jag la mig ganska sent, konstigt konstigt. har sen dess ätit en liten frukost bestående av en torr fralla (som jag visste var torr men var tvungen att ta ändå) och varm o'boy. sedan har jag legat och försökt fördriva tid framför tv:n men det går inget bra när det bara är tråk program som tv-shop och voice tv som går. däremot kollade jag en stund på mumin! ;) haha. det programmer underhåller mig faktiskt än idag.

jag blir hemma ifrån engelskalektionen idag, men jag hade faktiskt tänkt att plugga ikapp en massa hemma. jag tänkte passa på de sista dagarna och skicka in lite uppsatser så jag inte slutar med ingenting gjort, sen skiter jag i ifall det betygssätts eller inte, det kan jag inte förvänta mig när jag skickar in saker månader försent.

och det bara regnar och regnar ute :( ingen snö.

min blogg är julig iallafall

jag tänkte att min blogg skulle få ett nytt utseénde såhär till jul, christmas edition.
den gamla bordern kommer nog tillbaks sen!

let it snow let it snow let is snow

jag försöker hitta julkänslor, tycker det börjar bli dags för det nu. jag väntar på att snön ska falla och stanna, snö inte slask! slask har vi haft så det räcker och blir över, så jag klarar mig utan det.

jag har legat till sängs i snart en vecka och sovit nästan dygnet runt, febern verkar aldrig vilja släppa. när jag tror att den är borta så kommer den snabbt tillbaks och slår ut mig totalt. idag kände jag mig ganska pigg ett tag sen slogs jag ut av huvudvärk och feber. jag försökte sätta mig ner och plugga men istället stängde jag av datorn och försökte sova bort ännu mer tid. jag hade tänkt gå till skolan imorgon men jag blir hemma, jag orkar knappt vara ur sängen så hur ska jag då orka sitta i skolan. det känns lite jobbigt för det är sista veckan där, får väl försöka sätta mig ner nästa gång febern gör uppehåll och göra alla uppgifter via datorn.

igår åkte jag med familjen till sthlm för att julhandla, jag ville verkligen följa med så jag struntade i att jag inte var särskilt frisk. jag klarade mig bra ändå tills mot slutet när jag började må dåligt, däckade nästan direkt när jag kom hem. jag köpte inte en endaste julklapp :/ kände mig inte särskilt inspirerad till det. däremot köpte jag en hatt till mig själv på h&m för 70 kr. den är det närmaste jag kommer ett plommonstop just nu, duger alldeles utmärkt.

nu ska jag försöka få i mig något (min sjukdom har rövat med sig min aptit),
sen ska jag försöka kolla på film eller något.

it's official: god hates me.

nu skulle jag ha varit på das boot kryssningen med lina och sett dia psalma, hoppats på att lillasyster skulle spela umbrella, druckit drinkar i baren och haft mys i hytten. men nej, jag var tvungen att missa det eftersom jag är sjuk. har legat med feber de senaste 2 dagarna och inte orkat något annat än sova, jag har inte ens ätit nånting bara druckit litervist med vatten eftersom jag blir uttorkad av att sova med öppen mun som jag gör pga av tilltäppt näsa :( det är inte förens nu jag orkat mig upp, kan inte sova eftersom jag sov till klockan tio ikväll. men jag lär väl däcka om en stund. vi är barnvakt åt tilde tills imorgon kväll när lina kommer hem, försökte umgås med henne lite tidigare idag innan jag var tvungen att lägga mig. jag hoppas på att må någorlunda bättre imorgon så jag iaf orkar vara uppe, känns meningslöst att ligga ytterligare en dag till sängs. har 2st skolarbeten som ska vara inlämnade imorgon men jag har ju inte kunnat göra dem eftersom jag inte orkat suttit vid datorn.

image307

December 4th.

läkaren jag träffade idag var keff, efter mindre än 5 min var mitt besök färdigt. han kände på min mage lite snabbt och sa "det är nog matkatarr, hej då". okej? allt annat då, sömnproblemet som var the main reason till varför jag ville träffa en doktor. det var ju inte mkt till undersökning, honom går jag aldrig tillbaks till. mina föräldrar betalde 140 kr för ingenting. dom ska se till så jag får komma till mammas doktor nu istället, hon är utbildad professor så han borde vara lite bättre .. tills dess får jag väl köra på receptfria sömntabletter och medecinen som den här doktorn rekomenderade, suck. min förkylning blir bara värre, nu rinner min näsa och jag har fått hosta :( just nu mår jag fruktansvärt illa också, känns som jag ska spy när som helst. ska nog lägga mig och vila ett tag.

just det, klippte mig ju i söndags .. här ser ni resultatet;

image306

the first man i history to dance.




den här videon är ju såå ful!

raspy.

igår bjöd lina hem mig och evelina på middag hos henne, det var trevligt! sen klippte evelina oss också, så nu har jag lugg igen. imorse vaknade jag med svullen hals, har lyckats blivit sjuk nu när jag ska på kryssning i veckan :( får försöka kurera mig så jag kan åka med på torsdag annars blir det lite surt. ska till doktorn imorgon för mina sömn och mag problem, kanske kan jag få nånting som gör mig frisk snabbare.

it's a cold and it's a broken hallelujah.

image304
den 3:e januari ska jag tatuera mig!

va med när lina fyllde i sina tatuering igår och samtidigt passade jag på att boka en egen tid för gaddning. medans lina tatuerades tog jag hand om tilde, hon satt lungt i mitt knä hela tiden. mot slutet började hon vilja springa runt men inte så att jag behövde springa efter, hon är en skön unge.

på kvällen på det utgång. åkte till marielle vid sju och va där och förkrökade med linda och co. marielles katt putte stal mitt hjärta när han låg och sov i tvättkorgen, åh så söt han var! vid tio tog vi en taxi upp till mobergs och för första gången på mkt mkt länge lyckades vi faktiskt komma in gratis! mobergs var väl sådär, träffade kompisar och så vilket var nice. efteråt drog jag, linda och emil till volvo och blommans firmafest som hade dött ut. vid fem tiden fick jag sen gå hem, det var nära och bra. har sovit hela dagen idag. imorgon ska jag till lina på middag med evelina :)
image305


RSS 2.0